f1

2015.07.16. 06:27

A McLaren még idén dobogóra állna

Optimista elvárások a wokingi alakulatnál

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

A McLaren-Honda a szezon eddigi részében mindössze 5 pontot szerzett, és csupán a Manor alakulatát előzi meg a konstruktőri versenyben, miközben olyan versenyzők ülnek a volánnál, mint Fernando Alonso és Jenson Button.

A brit csapat dolgát főként a Honda erőforrás nehezíti meg, lépten-nyomon technikai gondok és az ezzel járó büntetések sújtják őket. Azonban Eric Boullier még optimista és nem adja fel a reményt: a francia szakember szerint csapata még 2015-ben megjárja a dobogó valamely fokát.

„Csak ismételni tudom magam: ha ki tudjuk bontakoztatni a bennünk lévő potenciált – kis szerencsével – a dobogóért harcolhatunk. Sok időt nyerhetnénk azzal, ha minden körben fel tudnánk használni az MGU-val az egyenesekben összegyűjthető plusz erőt. Manapság erre még nem vagyunk képesek.” – kezdte a francia szakember.

„Nem vagyunk készen, jelenleg még nem végzünk elég jó munkát, de tudjuk, hogy az autónkban rengeteg potenciál van. Csak adjanak nekünk időt! Ha végre meg tudjuk oldani a megbízhatósági kérdéseket, akkor jelentős előrelépésnek lehetünk majd tanúi. Tudjuk, hogy nem tizedek, hanem másodpercek vannak az autóinkban. Mivel problémáink vannak a megbízhatósággal, fizikailag még nem tudjuk ezeket kihozni belőle. De ha legyőzzük ezeket, akkor fejlődésre leszünk képesek, higgyenek nekem!” – fűzte hozzá Boullier.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!