Sport

2015.07.16. 18:18

Halász finalista, Molnár Zita egyéni csúcsot futott az Eb-n

Eskilstuna, Cali – A papírforma szerint bejutott a fiú kalapácsvetés döntőjébe Halász Bence a junior atléták Európa-bajnokságán.

Horváth Erika

A kalapácsvetés junior európai ranglistáján 79,86 méterrel második helyen álló Halász Bencének a papírforma alapján éremért kell küzdenie a pénteki fináléban. A döntőig azonban meglehetősen rögös volt az útja a Dobó SE ifjúsági olimpiai ezüstérmesének – alaposan ráijesztett az érte szorítókra, hiszen csak harmadikra sikerült túljutnia a döntőbe kvalifikáló 73 méteres szinten.

Elsőre csupán 59,60 méterre szállt a 6 kilós kalapács, a második kísérlete pedig érvénytelen lett. Az utolsó lehetőségével viszont nagyszerűen élt Németh Zsolt és Németh László tanítványa, 74,99 méterrel a 24 fős mezőny második legjobb eredményével került be a 12-es fináléba. Csütörtökön selejtezett 3000 m akadályfutásban Molnár Zita is, aki ezzel a számmal csak idén kezdett el ismerkedni. Egyéni csúcsa alapján nem volt azok között a 20 fős mezőnyben, akiknek a döntőbe jutásra esélye lett volna. Ez nem is sikerült Kívés István tanítványának, ám a csapatba kerülést meghálálva 10:49,23 perces egyéni csúcsot ért el, amellyel futamában nyolcadik lett.

A junior Eb-n pénteken a lány kalapácsvetők 33 fős mezőnye selejtez köztük az európai ranglistán éllovas Gyurátz Réka (Dobó SE).

Közben az ifjúságiak (U18) kolumbiai világbajnokságon, csütörtökön két Dobó SE-s fiú kalapácsvető kezdte meg a szereplését. Szentivánszky Péter biztosan döntős, hiszen 74,91-dal elsőre teljesítette a 72 méteres szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!