Életmód

2015.07.19. 13:11

Kevés halat eszünk

Egészséges, könnyű, fehérjedús – a magyarok többségének ez jut először eszébe a halról, 32 százalékunk pedig kifejezetten szereti a halas ételeket.

Szám Dorottya

Ugyanakkor egy felmérés szerint évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra. Törőcsik Mária, a felmérést végző cég ügyvezető igazgatója szerint négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal a sor végén kullogunk Európában, pedig pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni. A legnépszerűbb halételünk a halászlé, a rácponty, a rántott, illetve a sült hal. Karácsonykor és nyáron gyakoribb a halfogyasztás. A megkérdezettek többsége könnyű, fehérjedús táplálékként gondol a halra, és legalább olyan egészségesnek véli, mint a kefirt, a zöldségeket, gyümölcsöket. A halat sajnos nem az egészséges mivolta miatt eszik az aktív halevők, sokkal inkább az ízéért, valamint a könnyű emészthetőségéért.

Címkék#Hal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!