Kosárlabda

2015.07.22. 12:18

Csütörtökön kezdik az U18-asok: Körmendről a korosztály B divíziós Európa-bajnokságára

Körmend – Alighogy befejeződött az U20-as B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokság, kezdődik az U18-as korosztályé – csütörtökön, közeli osztrák településeken.

Horváth Erika

Csütörtöktől augusztus 2-áig Ausztria három – hozzánk közeli – települése, Fürstenfeld, Güssing és Oberwart ad otthont az U18-as B divíziós fiú kosár Eb-nek. Ebben a korosztályban 24 csapat alkotja a mezőnyt, négy hatos csoportba sorsolták őket. Magyarország válogatottja a B-be került Szlovénia, Luxemburg, Hollandia, Belgium és Fehéroroszország társaságában.

Csütörtöktől hétfőig bonyolítják le a csoportmérkőzéseket, utána a négy 1–2. helyezett az 1–8. a 3–4. helyezettek a 9–16., az 5–6.-ak a 17–24. helyekért küzdenek tovább.

Az Eb vasi résztvevői. Balról: Durázi Krisztofer, Doktor Péter, Érsek István. Fotó: Szendi Péter

A magyar válogatott, amelyet Ferenczi Tamás irányít, segítői pedig Horváth Imre, illetve a körmendi Érsek István szerdán Körmendről utazott el Ausztriába. A felkészülési időszak nagy részét is a Rába-parti városban töltötte az együttes. A 12-es utazó keretbe két Vas megyei játékos került be: a Körmendből Doktor Péter, a Falcóból Durázi Krisztofer.

– Ha egy kicsit nehezen is indult a felkészülésünk, mert az érettségik, záróvizsgák miatt csak a második hétre jött össze a teljes keret, a tervezett munkát elvégeztük, – adott helyzetjelentést Ferenczi Tamás vezetőedző. – Játszottunk edzőmérkőzéseket erős ellenfelek, az osztrákok, a horvátok, a csehek és a lengyelek ellen. A csehek elleni második meccsen estünk ki a jó ritmusból, mivel sérülés, illetve betegség miatt időlegesen elvesztettük három játékosunkat – ez az edzésmunkára is kihatott. De már minden rendben, orrtörése után Horváth Kristóf speciális maszkban játszhat, és Rudner Gábor, valamint Mócsán Bálint is felgyógyult. Az egyik legnehezebb hatosba, mondhatni halálcsoportba kerültünk – folytatta Ferenczi Tamás. – Ennek ellenére az első két hely valamelyikének a megszerzését, azaz a legjobb nyolc közé jutást tűztük ki célul.

A magyarok csoportmérkőzései. Július 23. csütörtök, 20.15 (Fürstenfeld): Magyarország–Fehéroroszország. 24. péntek, 15.45 (Fürstenfeld): Magyarország–Belgium. 25. szombat 18.00 (Güssing): Magyarország–Hollandia. 26. vasárnap, 13.30 (Fürstenfeld): Magyarország–Luxemburg. 27. hétfő, 20.15 (Oberwart): Magyarország–Szlovénia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!