Hírek

2015.07.22. 16:09

Nincs remény a lehűlésre vasárnapig - Durva viharok vetnek véget a kánikulának

Szombathely – Egyelőre folytatódik a nagy hőség, csütörtökön úgynevezett hőzivatarok is előfordulhatnak. Vasárnap végre megérkezik a várva várt hidegfront.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy ma és holnap még viszonylag stabil lesz a légkör állapota, de szórványosan, helyenként előfordulnak úgynevezett hőzivatarok. Hozzátette: már csütörtökön itt nyugaton inkább északias lesz a szél, mely időnként megélénkül, ennek következménye, hogy pár fokkal alacsonyabb lesz a maximum hőmérséklet. Péntektől nő a délutáni, esti zivatarok esélye, labilisabb lesz a légrétegződés. Egy közelgő hidegfront előtt nagy lesz a fülledtség is, bár nálunk szombatig inkább 30-32 Celsius-fok, északias szél lesz a jellemző.

Az állomásvezető elmondta még, hogy vasárnap hidegfront érkezik, hétfőn ez elvonul, mögötte megerősödik az északnyugati irányú szél és felfrissül az idő. Nyugaton már vasárnap 25 fok körül lesz a hőmérséklet, hétfőn és kedden 23-25 fok lesz a jellemző. Ugyan a jövő hét közepén emelkedik a hőmérséklet, de nem a mostani magasságba és nem is lesz stabil az időjárás. Marad a kissé változékony idő, lehet újabb záporokra, zivatarokra számítani a hónap végén és augusztus elején is.

A hét végén egy-egy erősebb zivatargóc kialakulása is várható egyébként, szórványosan nagy csapadékkal, szélviharral, néhol jégesővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!