Sport

2015.07.24. 16:02

Vasárnapi roncsderbi: ezúttal Kerkabarabáson gyűlik össze az ob mezőnye

Kerkabarabás - A tavaly és tavalyelőtt is az év pályájának választott kerkabarabási ring ad helyet a Magyar Országos Roncsderby Szövetség (MORSZ) soron következő versenyének. Július 26-án négy csapat mintegy hatvan autóját várják a zalai községbe.

Gyuricza Ferenc

A vasárnapi verseny már a negyedik futama lesz a MORSZ idei bajnokságának. A mezőny némileg átalakult, hiszen két csapat is megszűnt, így a helyi Kerkabarabás Községi Sport- és Kulturális Egyesület mellett Szombathely, Rum és Kustánszeg vesz még részt a futamokon. A mezőny azonban továbbra is népes lesz, hiszen a volt hajmáskéri versenyzők közül többen a kerkabarabási, míg a királyszentistvániak nagy része a kustánszegi csapat színeiben folytatja. A szervező egyesület képviseletében Paál Bernadett lapunknak elmondta, így összesen mintegy hatvan autót várnak.

A kerkabarabási futamon az előzőekhez hasonlóan biztosan újra látványos és izgalmas versenyeket láthatnak majd a nézők. Fotó: Pezzetta Umberto

A versenyek 13 kategóriában zajlanak. Az időmérőkre és az ifjúsági futamokra már a délelőtti órákban sor kerül, a további versenyeket pedig az ebédszünetet követően, délután fél egytől rendezik meg, az eredményhirdetés pedig este hat órára várható. A pálya adottságai kiválóak, az egykori kavicsbányából kialakított ringet tavaly és tavalyelőtt is az év legjobbjának választották. A kánikulára való tekintettel a verseny során végig locsolni fogják a pályát, így várhatóan ezúttal is látványos futamoknak lehet szemtanúja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!