Foci

2015.07.26. 09:42

Neves vetélytársakat kaptak a fürediek

Balatonfüred - Kemény NB III-as mezőnybe került a füredi labdarúgócsapat, az ellenfelek között olyan vetélytárs is akad, amely tavaly még az NB I-ben szerepelt.

Horváth Gábor

Sokáig kérdéses volt a labdarúgó harmadosztályú csoportok összetétele. Megyénkből a téma egyedül a balatonfüredieket érintette, akik a nyugati csoport mezőnyének végső kialakulását várták.

Kiderült, a 2015/2016-os szezonban az NB III nyugati csoportjában 17 csapat feszül majd egymásnak.

A balatonfürediek ellenfelei között lesz az NB I-től idén liszenszproblémák miatt búcsúzó Győri ETO, valamint az élvonalbeli Ferencváros, Videoton, MTK és Puskás Akadémia másodikszámú együttese is.

A Füred kerete alakulóban van, középen Földesi Károly edző
Fotó: Penovác Károly

A bajnokság augusztus első hétvégéjén rajtol, de a Füred szabadnappal (nem) kezd, és csak augusztus 8-án lép pályára, első ellenfele az Érdi VSE lesz.

A BFC a hétvégén a szintén NB III-as Szentlőrinccel játszott edzőmeccset Balatonalmádiban.

Eredmény: BFC- Szentlőrinc 1:2 (1:2). A fürediek gólszerzője: Gólya. A fiatal Balaton-partiak jó első félidőt produkáltak, vezettek is 1:0-ra, ám a több rutinosabb játékost felvonultató Szentlőrinc még a szünet előtt fordított. A második félidőben mindkét oldalon a cseresor kapott lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!