f1

2015.07.26. 08:04

Vettel figyel a Red Bullokra

Sebastian Vettel komoly kihívóként tekint a Red Bullra, miután Daniel Ricciardót épphogy meg tudta verni a harmadik rajtkockáért.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Tajthi Andrea

A német versenyző mindössze 35 ezreddel végzett Ricciardo előtt - úgy fest, a Red Bull Pazar formája nem csak Silverstone-ra korlátozódott.

"A Red Bull hatalmasat lépett előre a Mercedeshez képest is" - nyilatkozta Vettel. "Ha megnézzük a szezoneleji lemaradásuk és a mostanit, égbekiáltó a különbség. Már Silverstone-ban is feltűnő volt a változás, így számítottunk arra, hogy itt is erősek lesznek, és jó versenyt futhatnak vasárnap. Azonban sikerült eléjük keverednünk az időmérőn, ami azt jelenti, hogy mi még mindig gyorsabbak vagyunk. Tudtuk, hogy szoros lesz, de előrébb végeztünk. A szombati nap rendben volt, vasárnapra azonban fel van adva a lecke, ha meg akarjuk védeni azt a harmadik helyet."

Kimi Räikkönen konzisztens teljesítményt nyújtott a másik Ferrariban, az időmérő mindhárom szakaszát az ötödik helyen fejezte be. A finn világbajnok, aki a harmadik szabadedzésen technikai gondok miatt nem tudott időmérős szimulációt futni, úgy érzi, előrébb is végezhetett volna a rajtrácson, ám optimistán áll hozzá a vasárnapi versenyhez.

"Harmadik és ötödik hely; ezt nem nevezném katasztrófának" - nyilatkozta Räikkönen. "Délelőtt sajnos sok időt elfecséreltünk, így kissé ismeretlenül vágtunk neki az időmérőnek. Nem volt rossz, de végezhettem volna előrébb is. A Mercedes most is erős lesz, ám igyekszünk, hogy mi legyünk a második legjobbak. Külön öröm, hogy nem a pálya poros ívéről rajtolunk majd; ha sikerül elcsípnem egy jó rajtot, akármi lehet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!