Sport

2015.07.26. 16:47

Kovács Sarolta magyar bajnok

Budapest - Két aranyérmet, két ezüstöt, és két bronzérmet gyűjtöttek az Nu Skin Öttusa Országos Bajnokságon a két fehérvári egyesület versenyzői.

Ferencz Balázs

A hétvégén két napon át bonyolították a Nu Skin Öttusa Országos Bajnokság viadalát. Szombaton a férfiak és a nők is vívtak és lovagoltak, majd vasárnap mindkét nem tusázói úsztak és kombiztak. A furcsa lebonyolításra azért volt szükség, mert a válogatott versenyzők már hétfőn hajnalban útra kelnek Franciaországba, hogy magaslati edzőtáborban készüljenek az Európa-bajnokságra.A férfiaknál Kasza Róbert remekül kezdett vívásban, azonnal az élre tört. A lovaglás után maradt az első helyen, azonban Marosi Ádám elszállt a lovaspályán. Ezt használta ki az előző hónapokban gyengélkedő Demeter Bence. A Volán Fehérvár öttusázója szinte hiba nélkül lovagolt, és a második helyről várhatta a második napot. Demeter Bence 1.59,25-tel a harmadik legjobb időt érte el a medencei küzdelmek során, és a lövészettel színesített futást a második helyről kezdhette. Kasza a negyedik pozícióból végül felfutott az első helyre és nyerte a bajnokságot. Bence nagyot futott a végén, alig néhány méterrel maradt el a bajnoktól, ezüstérmes lett. Testvére, Demeter Gergely a negyedik lett. Az Alba Öttusa SE legjobbja, Klis Krisztián hatodikként ért célba. A csapatversenyben mindkét fehérvári egyesület éremnek örülhetett. A Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence összetételű volános csapat bajnoki címet szerzett, Stróbl Krisztián, Klis Krisztián, Telek Máté nevével fémjelzett Alba Öttusa SE a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A hölgyeknél Kovács Sarolta kiegyensúlyozott, remek versenyzéssel lett aranyérmes, a felnőttek között életében először. Saci 16 győzelemmel és 8 vereséggel kezdett a vívóteremben, ekkor a harmadik helyen állt. Lovaglásban 278 pontot szerzett. Úszásban 2:08,83 időeredménnyel elsőként ért célba. A kombinált számban sikerült az élen maradnia 13:09,25 időeredménnyel, összesen 1345 ponttal lett bajnok.

Alekszejev Tamara a lovaspályán kétszer is esett, így már nem érhetett az élmezőnybe, a 16. lett. Csapatban a BHSE tusázói végeztek az élen, az Alba ÖSE Alekszejevvel, Ormándi Rebekával és Palkovics Karolinával ezüstérmes lett, a Kovács, Molnár Erika, Slett Kinga alkotta volános egység bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!