Foci

2015.07.28. 15:12

Felkészülési tornák zsinórban

Vál, Pusztaszabolcs - Mindkét településen kihasználva a jó időt színvonalas tornával készültek a csapatok a bajnoki rajtra.

Káldor András

Hagyományteremtő jelleggel, immár harmadik alkalommal rendezték meg a Válvölgye Kupát Válon. A felkészülési tornát a Váli KSE elnöke Klein Károly a Válvölgye Étterem bérlőjével Marton Józseffel együtt közösen alapította.

Nemcsak a felnőtt csapatok vettek részt ezen a megmérettetésen hanem U 15-ös együttesek is, amelyek villámtorna keretében mérték össze tudásukat. Itt a martonvásáriak hódították el a kupát. Ezen kívül még öregfiúk összecsapása is színesítette a programot, a Vál a Martonvásárral mérkőzött, utóbbiak nyertek 3-2-re A felnőtteknél az első napon a vendéglátó, megyei másodosztály OSZ-CAR csoportjának 4. helyén végző Vál KSE csapata 4-2-es vereséggel zárt a rutinosabb, és első osztályú Szár KSE ellen. A másik meccsen érvényesült a papírforma, a Martonvásár 7-0 (4-0) arányban kiütötte a harmadosztályban szereplő Újbarok együttesét. Másnap előbb a két mérkőzés vesztese csapott össze, itt a Váli KSE győzött 2-1-re.

A Ercsi (zöld) meglepetésre büntetőkkel legyőzte az Iváncsát  
Fotó: Molnár Artúr

A fináléban nagy küzdelem volt a két első osztályú csapat között, a félidőben még 2-0-ra vezetett a Szár KSE, de kiegyenlített a Martonvásár, és végül büntetőkkel nyert, és hazavihette a kupát. Természetesen voltak különdíjasok is. A legjobb kapus a Marton Henrik (Vál), a legjobb mezőnyjátékos Molnár Attila (Martonvásár), míg a legeredményesebb játékos Oláh Kálmán (Szár) lett.

Pusztaszabolcson 1992 óta rendezik meg a Szabolcs Kupát,idén kivételesen az Adony csapata helyett a Velence ugrott be negyediknek. Az első meccsen az Ercsi meglepetésre 3-3-at játszott az Iváncsával, majd a büntetőpárbajt megnyerve jutott a döntőbe. A másik ágon a Pusztaszabolcs SC dicséretesen küzdött a Velence ellen, 2-2 után itt is a 11-esek döntöttek, és a tópartiak örülhettek a végén. A 3. helyért az Iváncsa 9-1-re legyőzte a PSC-t, míg a döntőbena Velence 6-2-re győzött az Ercsi ellen. Itt is voltak különdíjasok. a legjobb kapus Hodula Krisztián (Ercsi), a legjobb mezőnyjátékos Kovács Krisztián (Velence) a gólkirály Csikesz Péter (Iváncsa) lett, míg a legjobb pusztaszabolcsi labdarúgó számára felajánlott különdíjat Györök Attila vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!