Sport

2015.07.30. 18:29

Októberben kezdődik a ZTE-stadion felújítása - A szurkolói ankéton is elhangzott: megpróbálják a feljutást

A ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatának csütörtök esti szurkolói ankétján sokan vettek részt, és egy fontos bejelentés történt: októberben kezdődik a ZTE-stadion játékterének felújítása!

Kerkai Attila

Simonfalvi Gábor, a kék-fehérek csapatkapitánya pedig lapunknak nyilatkozva úgy véli, az első két fordulónak nagy jelentősége lesz a folytatásra is.

A csütörtök esti szurkolói ankéton gyakorlatilag megtelt az Arany Bárány Hotel különterme. A ZTE FC vezetői közül mindenki ott volt és az új játékosok is. Végh Gábor többségi tulajdonos kijelentette a múlttal már nem szeretnének foglalkozni, sokkal inkább előre tekintenek. Csank János vezetőedző kimerítő részletességel beszélt a felkészülésről és terveikről. Azt mondta: ha arra kérték volna, hogy azonnal jusson fel a csapattal az NB I-be, nem vállalja a feladatot, de gyorsan hozzátette: természetesen mindenképpen megpróbálják. Kocsárdi Gergely klubigazgató aztán egy friss bejelentéssel szolgált, alighanem sokak örömére. Októberben végre elkezdődik a ZTE-stadion játékterének teljes felújítása. Emiatt a ZTE FC utolsó három őszi, hazai mérkőzésének (Gyirmót, Kisvárda, Ajka) pályaválasztói jogát felcserélik, így pedig a bajnokság hajrájában, májusban a zalaiak csak hazai pályán szerepelnek,

A ZTE FC szombaton (17.30) Szigetszentmiklóson kezdi meg a bajnokságot. Simonfalvi Gábor csapatkapitány szerint a nyáron nagy volt a mozgás a csapatnál, viszont erősebb is lett.

– Kezdjük azzal, hogy jelentősen átalakult a keret, illetve a csapat, hiszen a klub vezetése olyan labdarúgókat igyekezett leigazolni, akik a kezdőcsapatban kaphatnak helyet – nyitotta beszélgetésünket Simonfalvi Gábor. – Márpedig így valóban nagy volt a változás. Erős csapatunk lett, ezzel együtt az első két mérkőzés ad majd komoly választ mindenre, amikor előbb Szigetszentmiklósra látogatunk, majd érkezik a Budaörs. Viszont minden a bajnokikon dől el.

– Mennyiben más a mostani csapat az előzőekhez képest? Számított, hogy Csank János személyében egy rendkívül tapasztalt edző érkezett?

– Rutinosabb most ez a társaság, hiszen NB I-ből érkezett játékosok is jöttek. Csank János érkezésével pedig – és ezt nem udvariaskodásból mondom – csapatszinten szervezettebbnek érzem most a játékunkat. Kemény munkát végeztünk a nyáron, ez az erőnlét terén is meg fog mutatkozni.

– Immár a negyedik szezont kezdik meg az NB II-ben, a pedig szurkolók visszavágynának már az NB I-be. Gondolja, hogy most jöhet el ennek az ideje?

– Ez nehéz kérdés. A csapatoknál mindenhol nagy volt a mozgás, egyelőre tényleg nehéz felmérni, hogy kinél, miként sikerült az erősítés és azt is hogy mi a cél náluk. Előre nem tudom megmondani, hányadik helyre érhetünk oda, de nekem is az a célom és mindenkinek, hogy visszajussunk az NB I-be.

– Vannak olyan társai, akitől sokat vár  a szezonban?

– Hogyne és azonnal Babati Benjamint említem. Tavaly is jó volt, de még jobb lett, s rá már nem csak, mint fiatal játékosra kell tekinteni, annak ellenére, hogy tényleg csak 20 éves. Szappanos Péter kapustól pedig azt remélem, hogy tovább fejlődik, hiszen egy év alatt is nagyot lépett előre. Ezen felül pedig nagyon bízom benne, hogy három stabilan működő csapatrészt látnak majd a szurkolók.

Bemutatták a ZTE FC nyári új szerzeményeit és az utánpótlásból felkerült játékosokat, balról: Horváth Marcell, Patvaros Zsolt, Kovács Dániel, Ekker Milán, Horváth Roland, Koller Krisztián, Gyagya Attila. A sérült Nagy Tamás nem volt jelen a bemutatáson Fotó: Katona Tibor

Címkék#ankét#zte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!