Sport

2015.07.31. 17:42

Kezdésként kemény meccs - Csank János szerint minden menet közben dől el, ki hányadik lesz

Zalaegerszeg - Szombaton (17.30) Szigetszentmiklóson kezdi meg a labdarúgó NB II 2014-2015. évi sorozatát a ZTE FC együttese. Csank János, ahogy a csütörtöki ankéton is elmondta, nehéz meccsre számít, mert az első fellépés mindig az, hiszen tartogathat váratlan meglepetéseket.

Kerkai Attila

A csütörtöki szurkolói ankétot remek körítéssel szervezte meg a ZTE FC. Csank János, a zalaiak nyáron érkezett, de Egerszegre visszatérő szakvezetője a drukkerek előtt hosszan beszélt a csapatról, a felkészülésről egyéni hangvételben, de ez még oldottabbá tette a találkozót.

Pénteken pedig már ismét a feszes munka vette át a főszerepet és a ZTE FC-nél újabb változásról számoltak be. Szegleti Gergelyt ugyanis újabb játékosként, fél évre kölcsönadták az NB III-as Andráshidának. A csapatnál próbajátékon lévő erdélyi, így magyar állampolgársággal is rendelkező Szalkay Róbert tovább készül a kék-fehérekkel, az ő esetében a jövő héten születhet döntés. Alálírás még nincs a ZTE FC és a Dunaújváros között Murai Márk átadásáról, de a tervek szerint hétfőn ez is megtörténik, s ennek értelmében nem kölcsönadásról, hanem eladásról van szó.

A ZTE FC együttese számára pedig szombaton eljön a rajt ideje, Szigetszentmiklóson kezdi meg az új bajnokságot a csapat. Csank János vezetőedzővel beszélgettünk a nyitány apropóján, s rögtön azt kérdeztük tőle: két hetet említett, mint hiányzó időszakot a felkészülésből, de tényleg ennyire fontos lett volna mindez?

- Mindenki ezt mondja, mert egy felkészülés általában 6-8 hetet vesz igénybe, ez pedig most rövidebb volt válaszolta. Közben próbajátékosok jönnek, fiatalokat is meg kell nézni, kikre lehet számítani. Az ideális az, amikor már egy kialakult társaság van, együtt dolgozik, s letisztul minden. A keret tagjainak az állapota is vegyes, de nem az edzések miatt, hanem mert van, aki korábban jött, más pedig később. De nem vagyok elkeseredve, csak tény, hogy a hat-nyolc hetes felkészülés az ideális.

Szóba hoztuk a feljutás kérdését. A ZTE FC esetében állandó téma ez, amióta kiesett az élvonalból, de Csank János úgy véli, nincs értelme olyat kijelenteni, hogy mostantól ez a cél

- Mi van, ha kimondjuk? kérdezett vissza. Erősödött a csapat, de a többi klub is, ezért mondom ezt. Úgysem az számít majd, hogy valaki ezt a célt határozza meg. Végig kiélezett harc lesz, rajt-cél győzelmet szerintem senki nem arat majd. Mi is minden meccsünket meg akarjuk nyerni, hiszen ki ne akarná ezt, ám az ősz során csak négyszer játszunk itthon, most ezt is figyelembe kell venni. A mezőny első harmadában persze ott akarunk lenni. Legutóbb a 8. helyen zárt a csapat, ennél jobb szereplést várunk, ez is a biztos.

A szurkolói ankéton arról is beszélt a szakvezető, hogy tapasztalt a csapatnál egyfajta rossz beidegződést, hogy túl gyorsan akart támadni, amiből gyors labdavesztések következtek. Szerinte ezt sikerült mostanra már optimalizálni. A másik kérdés, hogy a közös munka során mit tapasztalt: érték-e negatív, vagy pozitív meglepetések?

- Sok helyen jártam már pályafutásom során, ilyen szempontból nem ért semmiféle meglepetés válaszolta. A játékosokat ismerem korábbról is, hiszen figyelem őket, de majd menet közben derül ki minden, éles helyzetekben. Az összbenyomásom az, hogy a csapat nem rossz.

A rajton szombaton a Szigetszentmiklós vendégeként kell fellépni, amely azért is kellemetlen ellenfél mindenki számára, mert mérkőzéseit műfüvön rendezi. S hogy mennyire nehezíti mindez meg a ZTE dolgát, amely a héten igyekezett felkészülni erre is?

- Nagyon nehéz meccs előtt állunk minden tekintetben mondta Csank János. Motivált együttes lesz az ellenfelünk, hiszen a ZTE-t legyőzni mindig annak számít. Azt is gondolom, hogy a nyitány miatt egy túlfűtött hangulatú találkozó vár ránk, mert nekik és nekünk is fontos az első mérkőzés. Ami a műfüvet illeti, ez van: a Szigetszentmiklós ellen mindenkinek ezen kell játszania.

A rajtra nem minden játékos lesz hadra fogható. Vannak sérültek a keretben, így Nagy Tamás, az egyik nyári új szerzemény nem áll a szakvezetés rendelkezésére. A szintén most érkezett Gyagya Attila, aki az első felkészülési mérkőzésen szenvedett izomszakadást Csank János szerint a keret tagja lesz szombaton.

A szakvezető nyitányra az alábbi kezdőcsapatot jelölte meg: Szappanos Simonfalvi, Króner, Fodor, Bedi Patvaros, Koller, Szőllősi Babati, Daru (Hortváth R.), Városi.

A Szigetszentmiklós ZTE FC mérkőzésről terveink szerint helyszíni, élő, szöveges tudósítást tervezünk.

A labdarúgó NB II 1. fordulójában nem biztos, hogy minden mérkőzést meg tudnak rendezni. Pénteki hír szerint az MLSZ nem adott engedélyt a Budaörs Balmazújváros mérkőzés megrendezésére. A nemzetisport.hu információi szerint azért, mert az egyik újoncnál nincsenek meg a feltételei annak, hogy elegendő számú hely áll rendelkezésre a sajtó munkatársainak. A Budaörs vezetői pénteken még új helyszínt kerestek.

Az 1 forduló párosítása. Szombat, 17.30: BFC Siófok Dunaújváros, Budaörs Balmazújváros, SZTK-Erima - ZTE FC, Ajka - Sopron, Soroksár - Szolnok, Kisvárda - Csákvár, Szeged - Gyirmót. 19.00: Mezőkövesd - Vác.

Teljesen kicserélik a pályát

Zalaegerszeg (ka) – A csütörtöki szurkolói ankéton hangzott el, hogy októberben megkezdődik a ZTE-stadion játékterének felújítása, így a ZTE FC az utolsó három őszi, hazai mérkőzésének időpontját felcserélik és idegenben játsszák le. Vagyis, összesen 4 hazai találkozója lesz a kék-fehéreknek idehaza az ősz során. Ám, hogy mi is van a háttérben, erre voltunk kíváncsiak. Kocsárdi Gergely klubigazgató elmondta, a ZTE-stadionra szánt, állami finanszírozású rekonstrukciós programból a pályafelület felújítása kikerült és ezt a ZTE FC saját, tao-s forrásból finanszírozza. Mindez az eredeti terveket nem változtatja meg, vagyis a pálya altalaját kicserélik, a fűtés csövezését is elvégzik, továbbá új gyepszőnyeget kap az aréna.

Tavaszra várhatóan egy teljesen új pálya várja már az ideérkező csapatokat. Arról, hogy maga a stadion felújítása és befejezése mikortól várható, konkrét időpont továbbra sincs, csak annyi: tavasszal ez is megkezdődhet.

 

Címkék#zte#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!