Sport

2015.08.02. 18:21

Jó úton jár az új pápai focicsapat

Pápa - Mindkét ellenfelét legyőzte a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság közelgő rajtjára készülő Pápai Perutz Futball Club a Perutz Stadionban rendezett minitornán.

Polgár Tibor

Három labdarúgócsapat, a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályú Bácsa FC, a Komárom-Esztergom megyei első ligás Bábolna FC, valamint a Veszprém megyei élvonalban debütáló házigazda Perutz FC 45 perces mérkőzéseket vívott egymással a felkészülés jegyében Pápán. A hazaiak elsőnek Bácsa együttesével mérték össze az erejüket. A Perutz kapujában Szijjártó állt, a mezőnyben pedig a Badics, Györkös, Horváth Á., Horváth D., Mészáros, Palkovics, Páli, Szabó B., Tóth M., Venczel alkotta csapat 1:0-s győzelmet aratott. A mindent eldöntő gólt Páli Márk szerezte.

Fotó: Polgár Tibor

A Bábolna ellen az Erdősi, Fosthoffer, Kálmán, Kincses, Magasi, Nemes, Pődör, Szabó M., Ughi, Véber összetételű Pápa vette fel a harcot, melynek hálóját ismét Szijjártó védte, csereként pedig pályára lépett Marton Miklós vezetőedző is. A találkozón a Komárom-Esztergom megyeiek szerezték meg a vezetést, azonban Kálmán Norbert, illetve Magasi Gergő találataival a Perutz FC megfordította az eredményt és megnyerte a meccset, valamint a minitornát. Bácsa és Bábolna összecsapásán a Győr-Moson-Sopron megyeiek 2:0-ra nyertek, így ők értek be a második helyre.

– Amíg erőnlétileg jól álltunk, addig a játékunk sem volt rossz. Visszakaptam a srácoktól a begyakorolt figurákat, amiket szépen végrehajtottunk. Sajnos igencsak későn tudtuk elkezdeni a felkészülést, ezért erőnlétben valószínűleg nagyon le vagyunk maradva a többi csapathoz képest. Sokat kell még dolgoznunk, azonban mindenki becsülettel teszi a dolgát, és be fogjuk hozni a lemaradásunkat – hangsúlyozta Marton Miklós a veol.hu-nak nyilatkozva. Kérdésünkre elárulta, játékosai hozzáállását nem érheti kritika, ha pedig valamelyik labdarúgóval ilyen téren esetleg gond lenne, akkor az érintett úgysem lenne sokáig a Perutz FC tagja. Marton Miklóstól megtudtuk azt is, hogy a játékoskeret gyakorlatilag véglegesnek tekinthető. – Továbbra is napi egy edzéssel készülünk. Emellett szeretnénk még minél több felkészülési mérkőzést játszani, hiszen a meccsnél jobb edzés nincs – fűzte hozzá a vezetőedző.

Jelenleg az alábbi játékosok alkotják a Perutz keretét. Kapusok: Szíjjártó Kristóf, Porcelán Kristóf, Ékes József. Mezőnyjátékosok: Tóth Máté, Badics Patrik, Szabó Bence, Györkös Zoltán, Orovecz András, Ughy István, Kálmán István, Szabó Martin, Kálmán Norbert, Palkovics Ádám, Mészáros Dávid, Süle Norbert, Radó Tamás, Szabó Bálint, Véber Gergő, Páli Márk, Róka Roland, Venczel Zoltán, Szabó Dávid.

Glatz Lajos, a Perutz FC technikai vezetője elmondta: a pápai csapat szombaton 18 órától a Vas megyei első osztályú Jánosházával játszik edzőmeccset a Perutz Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!