Életmód

2015.08.02. 18:21

Játszótér felnőtteknek Ajkán - Egyedülálló lehetőség a környéken

Ajka - Egyre többen látogatják a januárban átadott street workout pályát, amely a civil ház udvarán szabadtéri mozgáslehetőséget biztosít.

Mayer Balázs

Halász Dániel sportrehabilitációs edző és terapeuta az ajkai felnőtt játszótér kialakítását kezdettől fogva támogatta. Elmondta, hogy a szovjet katonai erők fejlesztették ki ennek a szabadtéri mozgásformának alapjait. Mivel a saját testsúlyával edz a sportoló, nem terheli az ízületeit, a jó levegő szabadságérzetet ad.

- Sokan rendszeresen ide járnak mozogni a fiatalabb korosztálytól az idősebbekig, férfiak és nők egyaránt. Általában a derűs napokon többen vannak, de ismerek olyat is, aki esőben is kijön a pályára - számolt be Dániel.

Halász Dániel

Jó közösség alakult ki, rendszeresek az edzések és már többször szerveztek nyilvános bemutatót. Különböző versenyeket is terveznek, hogy minél többen megismerhessék ezt a sportot.

- A környéken egyedinek mondható a létesítmény, hiszen legközelebb Balatonfüreden, illetve Balatonkenesén található ehhez hasonló - mondta az edző.

Kothencz Álmos és Unger Tamás

Az ajkai pálya tervezésében nagyrészt fiatalok vettek részt. Több lakossági fórumot is tartottak, megbeszélhették ötleteiket egymással és a támogatókkal. A beruházás a Panellakó Civilek elnevezésű program részeként valósult meg.

- Van a pályán húzódzkodó, korlát, függőleges és vízszintes létra, de hiányzik a bak, amely fekvőtámaszhoz szükséges, illetve a kézenállást lehetne könnyebben végrehajtani - nyilatkozta Dániel. Elmondta, hogy alapvetően jó minőségűek és használhatóak az edzőfelszerelések, megfelelnek a mostani elvárásoknak, mindenki elégedett velük.

Horváth Ferenc

Az udvaron találhatóak padok és asztalok, így pihenni is lehet az edzésblokkok között. Halász Dániel szerint tovább lehetne bővíteni parkot még legalább egy gyűrűs vagy kötélmászó állvánnyal.

Rendszeresen végeznek szabad testsúlyos gyakorlatokat a szabad levegőn Fotó: Györkös József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!