Belföld

2015.08.04. 14:34

Magyar rendőrt bántó ausztrál férfit ítéltek el 72 órán belül

Gyorsított eljárásban, 72 órán belül jogerősen elítélt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy ausztrál férfit, aki rendőrt bántalmazott Budapesten - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint augusztus elsején a VI. kerületi Nagymező utcában járókelők hívták ki a rendőrséget, miután az ausztrál férfi és ismerőse "garázda jellegű magatartást tanúsított". A két járőr szolgálati gépkocsival, megkülönböztető jelzéssel érkezett a helyszínre, ennek láttán az ausztrál férfi futásnak eredt, beszaladt egy közeli hostel épületébe, ahol a rendőrök utolérték őt.

A férfi továbbra is ellenszegült a rendőri intézkedésnek, a felszólításoknak nem tett eleget. Az ajtót háromszor szándékosan, nagy erővel a rendőr lábának rántotta, aki ennek következtében megsérült. Az intézkedésnek még ezt követően is aktívan ellenálló férfit ezután megbilincselték és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a bizonyítékok alapján a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt állította bíróság elé. A bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős - olvasható az ügyészségi közleményben.

Címkék#rendőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!