Belföld

2015.08.04. 19:33

A várható időjárás szerda estig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Éjszaka is lesznek gomolyfelhős területek, reggelig elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Szerdán is sok lesz a napsütés és továbbra is időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Keleten több helyen, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarokat holnap is viharos szél és felhőszakadás kísérheti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 31 és 35 fok között alakul.

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északnyugati és északkeleti területe fölött egy-egy ciklon örvénylik. Hatásukra az említett térségben gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk más részeinek időjárását anticiklonális hatások alakítják, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csak helyenként növekszik meg erősebben a gomolyfelhőzet és alakul ki zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-, Északnyugat-Európában többnyire 14 és 21, a keleti tájakon 23 és 29, középen és délen pedig 29 és 35 fok között alakul. A legmelegebb a mediterrán térségben van, ott a délutáni órákra helyenként 36-38 fokig melegszik fel a levegő.  Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható.

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!