Belföld

2015.08.06. 12:29

A várható időjárás péntek estig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

A sok napsütés mellett csütörtökön és pénteken is a nappali órákban gomolyfelhők képződnek. Csütörtökön elsősorban a Tiszántúlon, pénteken a középső és északkeleti országrészben, illetve a Dél-Dunántúlon is erőteljessé válik a felhőképződés, és ezeken a helyeken van legnagyobb esélye záporok, zivatarok kialakulásának. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az északkeleti szél napközben időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 33, 37 fok között valószínű.

Az időjárási helyzet Európában

Izland és a Brit-szigetek felett többközéppontú ciklonrendszer örvénylik, amely Európa nyugati és északi részének időjárását határozza meg. Ezeken a helyeken változékony, felhős, gyakran csapadékos az idő, a csúcshőmérséklet többnyire 20 fok alatt marad, csak délebbre melegszik e fölé a levegő. A ciklonhoz kapcsolódó hullámzó frontrendszer Észak-Németországban, a Németalföldön át húzódik, ettől keletre és délre jóval melegebb van, sokfelé mutatnak 30 fok feletti értékeket a hőmérők. Itt inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, azonban errefelé sem csapadékmentes az idő. Kisebb-nagyobb gócokban zivatarok törnek ki a délutáni órákban, amelyeket néhol felhőszakadás és jégeső is kísér. Péntek estig a Kárpát-medence fölé eleinte stabilabb, majd labilisabb légtömeg áramlik, ezért pénteken nagyobb számban várható záporok, zivatarok kialakulása.

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!