Foci

2015.08.08. 19:11

Pontvesztés a végén - Akár nyerhetett is volna a Puskás AFC Újpesten

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a Puskás Akadémia FC az Újpest FC otthonába látogatott, a felcsúti alakulat a 90. percig vezetett, ekkor egyenlített a lila-fehér csapat.

Káldor András

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 2:2 (1:2).

Újpest, 3060 néző. Vezette: Pintér Cs. (Varga Zs., Márkus)

Újpest: Balajcza – Nagy G., Kálnoki, Heris (a szünetben, Litauszki), Mohl – Suljic, Szankovics, Balogh B., Hazard (56., Bardhi) – Perovics, Sallói (56., Tóth P.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

PFLA: Pogacsics – Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar – Polonkai, Márkvárt – Pauljevic (87., Hudák), Sallai R. , Pekár – Lencse (62., Tischler). Vezetőedző: Robert Jarni(80., Pintér B.)

Gólszerzők: Perovics, Bardhi, illetve Sallai R., Heris

Sárga lap: Szankovics, Suljic, Litauszki, illetve Hudák

A két csapat rendre érdekes meccseket vívott eddig egymással, a legemlékezetesebb pedig a legutóbbi 4:5-ös Újpest-győzelemmel zárult találkozó, amelyet Felcsúton játszottak a felek. Ez volt az ötödik összecsapása a bajnokságban a két gárdának, a Puskás Akadémia FC még nem tudott nyerni, két döntetlen mellett két újpesti siker volt a mérleg, de a Szusza Ferenc stadionban eddig még csak döntetlen született.

Nagy csatát vívott a felcsúti Fiola Attila az újpesti Kylian Hazarddal, az ő meccsük is döntetlen lett. Fotó: Kricskovics Antal

A 13. percben alakult ki az első veszélyes hazai helyzet Pogacsics Krisztián kapuja előtt. Gyors ellentámadást vezetett az Újpest, Nagy Gábor jól adta be a labdát a jobb oldalról, Mihailo Perovics fejelhetett jó 9 méterről, de a Puskás Akadémia FC kapusa jó érzékkel hárította ezt. Mindenesetre nagy helyzet volt! Majd a 22. percben Asmir Suljic kanyarította középre a labdát, bent pedig Balogh Balázs érkezett, és jó ütemben bombázott, de a felcsútiak szerencséjére a kapu fölé. A 34. percben aztán vezetéshez jutott az Újpest, Kylian Hazard lépett ki a szélen, majd tette le a labdát Perovicsnak, aki lefordult emberéről, majd 22 méterről, jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot, 1:0. Már az első játékrész hosszabbításának első percében jártak a csapatok, amikor bal szélen indított kontrát a felcsúti együttes, Marko Dínjar tekert középre, Sallai Roland pedig Balajcza Szabolcs mellett fejelte be az egyenlítő gólt a kapufa segítségével, 1:1.

És még nem volt vége, a 45 + 3. percben Branko Pauljevic ment el a jobb szélen, egészen az alapvonalig, Balajcza a sarkot zárta, Pauljevic azonban belőtte középre a labdát, ami Jonathan Herisről pattant be a kapuba, pár méterről, 1:2. Az igazsághoz tartozik, hogy az Újpest a játékrész nagy részében fölényben játszott, többet birtokolta a labdát, de a helyzetek száma nagyjából egyenlő volt. A vezető gól után azonban visszavettek, a Puskás Akadémia pedig az utolsó percekben fordított, így előnnyel mehettek a szünetre.

A pihenőt követően sebességet váltott a vendéglátó csapat, és a 66. percben akár ki is egyenlíthetett volna. A 67. percben közel egy percet töltött a lila-fehér együttes a felcsúti térfélen, majd Enisz Bardhi beadása végén Perovic életveszélyes fejesét fogta meg a gólvonalon Pogacsics. Majd a 82. percben Suljic adott be jobbról, Balogh megcsúsztatta a labdát, amely így Perovicshoz került, de a montenegrói játékos 8 méterről mellélőtt. A 90. percben meglett az eredménye az újpesti nyomásnak, Suljic szerzett labdát, majd éles szögből kapufát lőtt, a kipattanó azonban Bardhi elé került, aki 10 méterről a kapuba lőtt, 2:2.

A mérkőzés képe alapján ugyan az Újpest győzelmet érdemelt volna, mert többet birtokolták a labdát, több szögletük, helyzetük volt. A Puskás Akadémia viszont jól kihasználta, hogy ellenfele az első félidő végén kissé leeresztett, a második félidőben többnyire kulturáltan védekeztek, de a hazaiak a végén megérdemelten egyenlítettek. Ettől függetlenül a felcsúti együttes rendkívül értékes pontot szerzett.

Jó meccs volt, ez a két csapat ismét gólgazdag mérkőzést játszott egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!