f1

2015.08.10. 12:11

Ecclestone GP2-es csapatot alapítana

Bernie Ecclestone segítene az anyagi gondokkal küzdő, de tehetséges versenyzőkön

Tajthi Andrea

Bernie Ecclestone azt állítja, hogy létrehozna egy GP2-es csapatot azzal a céllal, hogy olyan versenyzőknek adjon lehetőséget közel kerülni a Forma-1-hez, akik tehetségesek, de nem tudják megfinanszírozni a GP2-ben való versenyzést.

A Forma-1-es költségek egyre csak nőnek, ami kihatással van a nevelő szériákra is, így előfordul, hogy ígéretes tehetségek csupán anyagi okokból tűnnek el a lehetséges F1-es versenyzők palettájáról, vagy épp be sem kerülnek oda. Ők a legtöbb esetben az endurance versenyzés felé veszik az irányt.

Mindezek következtében a kisebb F1-es csapatok kénytelenek olyan versenyzőket szerződtetni, akik igen vastag pénztárcával rendelkeznek.

"Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok jó versenyző van, akiknek sosem lesz lehetőségük az F1-ben versenyezni." - mondta Ecclestone a Motorsport.comnak. "Sosem lesz lehetőségük versenyképes F1-es autóba ülni, mert az emberek nem fognak kockáztatni. Ha egy megüresedett helyre keresni kell valakit, olyat fognak választani, akinek van egy halom pénze."

Ecclestone arra a kérdésre is felelt, hogy ő mit tenne a helyzet javítása érdekében.

"Azon godolkodom, hogy talán tehetnénk valamit a GP2-ben. Futtathatnánk egy csapatot, és ha olyan versenyzőt látunk, aki alkalmas lehet a Forma-1-re, akkor versenyeztetjük."

Ecclestone egyelőre nem tett le arról sem, hogy a nagyobb csapatok három autót indítsanak a Forma-1-ben.

"Már felvetettük az ötletet, hogy a nagyobb csapatok indítsanak három autót. A terv szerint ebben a harmadik autóban akár négy-öt alkalommal is cserélgethetnék a versenyzőket egy szezon alatt, és aztán a csapatok láthatnák, hogy ki az, aki igazán tehetséges, és ki az, aki kevésbé alkalmas a Forma-1-re."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!