Sport

2015.08.11. 13:52

A bravúr lehetőségét nem vetik el - Szerdán a Lenti TE a Pénzügyőrt, a Hévíz a Szolnokot fogadja a Magyar Kupában

Hévíz/Lenti - A Lenti TE Sport36 és a Hévíz labdarúgó csapata egyaránt szerdán 17 órától fogadja ellenfelét a Magyar Kupa 1. fordulójában. Lentiben a Pénzügyőr, míg Hévízen a Szolnok lesz a vendég.

Kerkai Attila

Nagy a készülődés Lentiben, hiszen az NB III-ban szereplő Pénzügyőr ellen a házigazda megpróbálja a bravúrt. Legalábbis Sebők József játékos-edző szavai ezt támasztották alá, amikor megkerestük.

- Egy biztos, hogy a csapat felfokozott hangulatban készül - mondta keddi beszélgetésünkkor. - Megnyertük az idén hazai rendezésű Négy Város Tornáját, ez is önbizalmat adhat, s úgy gondolom, hogy ötven-ötven százalék az esélye mindkét csapatnak a továbbjutásra. Azzal persze tisztában vagyunk, hogy a Pénzügyőr NB III-as csapat és erősebb kerettel is bír, vélhetően olyan labdarúgókkal, akik korábban magasabb szinten is futballoztak. A hazai pálya előnyét viszont szeretnénk kihasználni. A Lenti TE nagyon régóta várt már arra, hogy az országos táblára jusson, ami most sikerült nekünk. Reméljük, hogy nagyon sok néző is kilátogat a mérkőzésre, hiszen elkel majd a buzdításuk.

Lentiben (fehérben a hazaiak) bíznak a bravúrban, bár nem lesz könnyű, de abban is, hogy sokan lesznek ismét a lelátókon

A Hévíznek még nehezebb dolga ígérkezik, hiszen az NB II-ben szereplő Szolnokot fogadja, ráadául a Tisza-partiak eddigi eredményeik alapján jó formában vannak.

- Egész jól összeállt a csapat már, csak az a gond, hogy sérülések miatt nem leszünk teljes létszámban - ezt már Lendvai Miklós, a fürdővárosiak szakvezetője mondta. - Szi-Péter Zsoltnak még kell pár hét a felépülésig és Szántó Ákos is hasonló helyzetben van. A többiek viszont keményen dolgoztak a nyáron, vagyis felkészültünk erre az ütközetre is. Ellenfelünk, a Szolnok jó csapat, így elsődlegesen a tisztes helytállásban bízom és arra, hogyha lesz lehetőségünk a meglepetésre, akkor azt használjuk ki. A két osztály különbség viszont tudjuk, hogy sok, ellenben jó teljesítményt várok a csapattól ami az alapot kell, hogy jelentse.Méghozzá a továbbiakra is, hogy a bajnokságban egyenletesen szerepeljünk. Minden mérkőzésből tanulni kell, ez a Magyar Kupa-találkozó is ilyen lesz .

Lendvai Miklós tisztában van a realitásokkal, de jó játékot vár Fotó: Szekeres, Katona

Természetesen Hévízen is remélik, hogy sokan lesznek a lelátón, ha nem si annyian, mint egy éve, amikor az 1. fordulóban az FTC volt a vendég.

Mindkét találkozón döntetlen esetén hosszabbítás következik, ha az sem hoz eredményt, akkor a végén a büntetők döntenek a továbbjutásról.

A Tarr Andráshida is tagja a mezőnynek, azonban Dobos Sándor együttese ebben a körben szabadnapos és csak a 2. fordulóban kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!