Sport

2015.08.17. 13:40

Súlyemelés: Baranyai visszalépett

Kecskemét, Szombathely - A Haladás VSE világbajnokságra készülő súlyemelője, Baranyai Jánosra kivizsgálás vár a Messzi István emlékverseny után.

Horváth Erika

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Kecskeméten a város 1991-ben autóbalesetben elhunyt olimpiai ezüstérmes (1988, Szöul) súlyemelője tiszteletére a Messzi István emlékversenyt, amelyen néhány Haladás VSE-emelő is elindult. A felnőtteknél csak a novemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő Baranyai János, aki három jó fogással, 140 kg-mal zárta a szakítást, a lökésre azonban már nem ment ki, miután térdfájdalma miatt Ördög István szövetségi kapitány visszaléptette, és a Sportkórházba irányította kivizsgálásra. A szombathelyiek közül még három korosztályos versenyző lépett dobogóra: a junioroknál az 56 kg-os Mező Gábor hat jó gyakorlattal, 160 (70, 90) kilóval lett első, a lányoknál a +75 kg-ban versenyző Sipőcz Melitta 131 (56,75) kilóval nyert. Utóbbi meghívást kapott Tamásiba, a Héraklész edzőtáborba, a +63 kilós, serdülő korú Boros Viktória aki 123 (55, 68) kg-os egyéni csúccsal és aranyéremmel fejezte be a versenyt pedig az iregszemcsei Sport XXI. edzőtáborba.

Az olimpiai ezüst-érmes Márkus Erzsébettől, a HVSE egyik edzőjétől azt is megtudtuk, hogy a junior Eb-re készülő Polgár Mirijam kisebb derékfájdalma miatt hagyta ki a versenyt, a felnőtt válogatott Bazsó Bianka pedig azért, mert a közeljövőben két fellépés is vár rá. Szintén a szombathelyi súlyemeléssel kapcsolatos hír, hogy befejeződött a HVSE-nél Antalovits Ferenc és Márkus Erzsébet vezetésével megrendezett Sport XXI. edzőtábor, ahol 18 a helyieken kívül tatabányai, zalaegerszegi és iregszemcsei fiatal pallérozódhatott az elmúlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!