f1

2015.08.18. 10:52

Hülkenberg is a ROC-on!

Favorit lehet a német csapat az idei Race of Champions-tornán: Sebastian Vettel mellé Nico Hülkenberg csatlakozik.

Gyimesi Brigitta

Az idei Le Mans-győztes Force India-pilóta és a négyszeres F1-es világbajnok együtt próbálja majd legyőzni az ellenfeleket a november 20-21-én megrendezésre kerülő ROC-on. Hülkenberg megtisztelve érzi magát, hogy Vettel eddigi csapattársa, Michael Schumacher nyomdokaiba léphet. A Vettel-Schumacher páros zsinórban hatszor nyerte meg a Nemzetek Tornáját, mielőtt Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett 2013 végén, a németeknek azonban minden esélye megvan, hogy ismét visszatérjenek a csúcsra.

„Mindig is részt akartam venni az eseményen” – nyilatkozta Hülkenberg. „Eddig sose jött össze, most azonban végre sikerült, és alig várom, hogy kipróbálhassam magam. Nyilvánvalóan hatalmas név az elődöm, ám Michael Schumacher helyettesítése egyben nagy megtiszteltetés is. Az autók gyökeresen különböznek egymástól, így nem is nagyon tudom, mire számítsak – olyan lesz, mintha hirtelen bedobnának a jéghideg vízbe, és neked kell valahogy rájönnöd, hogyan kell onnan kiúszni.”

Vettel is reagált Hülkenberg érkezésére.

„Természetesen szomorú, hogy Michael nem lehet most velünk” – nyilatkozta a Ferrari pilótája. „Azonban az ő távollétében talán Nico a legmegfelelőbb partner a német csapatba. Minden elismerésem az övé azért, amint Le Mans-ban tett – valóban mély benyomást keltő, hogy rögtön az első versenyén meg tudta nyerni a 24 órást. Távolság szempontjából a ROC pont az ellentéte Le Mans-nak, de biztosíthatom Nicót, hogy mi is legalább olyan keményen nyomjuk ott.”

Fredrik Johnsson, a ROC elnöke bevallotta, Hülkenbergnek már régen debütálnia kellett volna az eseményen.

„Ha Nico más nemzetiségű lenne, már réges-rég versenyzett volna a ROC-on” – mondta Johnsson. „A Team Germany azonban hosszú ideig csak Michaelről és Sebről szólt. Michael mindenkinek nagyon fog hiányozni, ám Nico a lehető legjobb választás a helyére.”

Akik már biztosan ott lesznek a 2015-ös ROC-on:

Sebastian Vettel
Tom Kristensen
Petter Solberg
David Coulthard
Mick Doohan
Daniel Ricciardo
Jorge Lorenzo
Nico Hülkenberg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!