Kultúra

2015.08.19. 09:05

Íme a legifjabb büki színjátszók - Egy hét alatt született meg az előadás

Bük – Az idén nyáron először színjátszó tábort szervezett általános iskolás gyerekek számára a Sok-szín-pad Társulat. Sok mókával telt az egy hét, de az sem utolsó szempont, hogy néhány tehetséges gyermek talán hosszabb távra is elkötelezte magát a színjátszás mellett.

Tersztyánszky Krisztina

A művelődési központban megszervezett napközis táborba huszonöt gyereket tudtak fogadni, és ez a létszám már a meghirdetés utáni napokban betelt. Főleg büki iskolások közül kerültek ki a résztvevők, de érkeztek táborozók a szomszédos településekről is. A foglalkozásokat Nika Róbert, a társulat vezetője és Kabay Ágnes, a Büki Ifjúság a Helyi Kultúráért egyesület vezetője  -  szintén színjátszó – vezette, de mindkét csoportból több segítő is akadt. Az első napok egyikén eljött Zalavári András veszprémi drámapedagógus, aki a színpadi mozgás, a színpadi beszéd rejtelmeibe vezette be a gyerekeket.

Böndicz Luca, Németh Laura

„Munkadarabként" Luigi Pirandello A korsó című komédiáját kivonatolták a szervezők a gyerekeknek. Egyrészt azért, mert ebben a darabban viszonylag sok szerepet lehetett kiosztani, másrészt, mert a színjátszókörnek is ez volt az első előadása. A gyerekek már hétfőn kézhez kapták a szövegkönyvet,  a szereposztást. Sok beszélgetéssel, próbával teltek a napok, de maradt idő kirándulásra, gulyásfőzésre, sőt az utolsó napon még egy bátorságpróbára is. Az elkészült darabot pénteken este a Kóczán-háznál mutatták be a szülőknek.

Megérkezik Don Lolló a birtok tulajdonosa Németh Márk, a háttérben Landauer Emma, Németh Kata

Nika Róbert elárulta: természetesen tehetségkutató szándékuk is volt a tábor megszervezésével. Nem eredménytelenül: jó pár olyan gyermeket találtak a táborozók között, akiket a későbbiekben is szeretnének bevonni a színjátszókör munkájába.

A korsóban Dima bácsi, foltozó fazekas Landauer Bence, mellette Koroknai Roland, Páti Bíborka, Böndicz Luca, háttérben Kocsis Fanni, Bordínó Nóra, Németh Laura, Páti Lilli, Spilenberg Maja

A Sok-szín-pad Társulat a továbbiakban is gazdag programok elé néz. Augusztus végén a Savaria karneválon lépnek fel Zilahy Lajos A szénapadlás és Hans Sachs A tüzes vas című komédiájának együttes előadásával, melynek A házasság viszontagságai címet adták. Az ősz a fesztiválok jegyében zajlik. Szeptemberben Homokbödögére utaznak komédia fesztiválra, októberben Bükön rendezik meg a Sok-szín-fesztet, immár nyolcadik alkalommal. Novemberben két nagy rendezvényre is hivatalosak, Ajkára, illetve Adácsra. De az itthoni közönség is láthatja őket. Októberben újra bemutatják az Allotrópia című darabjukat, és szerepelnek a Szent Mihály-napi forgatagon is. Az adventi programsorozatra gyerekdarabbal készülnek. Tervezik egy új mű színpadra állítását is, de Nika Róbert erről egyelőre nem árult el részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!