Sport

2015.08.19. 18:16

Öttusa: ezüstérmet szerzett a férfi váltó Bathban

A Málits István, Harangozó Bence alkotta férfi váltó ezüstérmet szerzett az öttusázók Európa-bajnokságán az angliai Bathban. A női staféta a 7. helyen zárt.

Ferencz Balázs

Az idei öttusa Európa-bajnokság második versenynapján a férfi és a női váltók is viaskodtak. A hölgyeknél az Alba Öttusa SE sportolója, Ormándi Rebeka szállt harcba a pontokért Szávai Liliána társaságában. A nyolccsapatos mezőnyben nem tudott kiemelkedő teljesítménnyel előrukkolni a magyar csapat, úszásban a 6., a vívópáston a 8.-ak voltak. A lovaglást is a hatodik helyen zárták a magyar lányok, és a kombinált számban sem tudtak előrébb lépni. Ormándi Rebeka és Szávai Liliána az íreket megelőzve lettek hetedikek. Az olimpiai bajnok Lena Schönebornnal felálló németek (Lena Schöneborn, Annika Schleu) lettek az Európa-bajnokok, megelőzve az oroszokat (Ekaterina Khuraskina, Svetlana Lebedeva) és a litvánokat (Lina Batuleviciute, Emilija Serapinaite).

Fotó: Róth Tamás

A férfiaknál hét váltó viaskodott Bathban, köztük a magyar egységgel. A Volán Fehérvár öttusázói, Málits István, és a mix-váltóban egy nappal korábban a lóról leeső, és így érmet bukó Harangozó Bence nem kezdett jól. A magyarok gyengén úsztak, és a vívás során sem brillíroztak. A lovaglásuk azonban kiválóra sikeredett, 299 ponttal a második legjobb pályát menték. A kombinált számot is jól oldották meg a fehérvári legények, 11 perc 16 másodperc alatt teljesítették a lövészettel színesített futást, és az olaszokat (Valerio Grasselli, Tullio De Santis) lefutva a második helyen értek célba. Az Európa-bajnoki címet az ukránok (Jurij Fedecsko, Dmytro Kirpuljanszkij) szerezték meg, akik csak hat másodperccel előzték meg a magyar fiúkat.

Az Eb harmadik napján, csütörtökön a hagyományos egyéni- és csapatverseny férfi selejtezőjét rendezik. Marosi Ádám és Kasza Róbert mellett a Volán Fehérvár öttusázói, Demeter Bence és egyéni indulóként Demeter Gergely képviseli a magyar színeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!