f1

2015.08.25. 17:34

Továbbra is a BMW lesz a Formula E hivatalos gépjárműpartnere

A BMW hivatalosan is bejelentette, a 2015-2016-os szezonban is az elektromos széria egyik fő partnere lesz.

Komenda Vivien

Fotó: FIA Formula E

A német autógyártó már az első szezonban is szállított autókat a sorozat számára, teljesen elektromos és hibrid autókból álló flottájuk azonban kiegészül a második szezonban két BMW C evolúciós elektromos robogóval, és egy BMW X5 xDrive40e plug-in hybriddel.

A futurisztikus BMW i8 továbbra is a biztonsági autó szerepét tölti majd be, még az i3 orvosi autóként lesz használatban.

„A BMW i és a Formula E remek párost alkot.” – mondta Jörg Reimann, a BMW Brand Experience alelnöke. „A tapasztalat és az elkötelezettség tökéletesen kiegészítik egymást. A Formula E egy remek széria, melynek a BMW a kezdetektől partnere. Rengeteg emberhez jutunk el, hiszen a nagyvárosok utcáin kerülnek megrendezésre a versenyek. A sorozat biztonsági autója továbbra is az i8, az orvosi autója pedig az i3 lesz. Nagyon sikeresnek bizonyul az együttműködés, így nagy öröm számunkra, hogy a 2015-2016-os szezonban is kiemelt partnerek lehetünk.”

Az i8-at továbbra is a Qualcomm vezeték nélküli töltési rendszere tölti majd, melynek egyik előnye például a töltési idő jelentős csökkenése.

Steve Pazol, a Qualcomm alelnöke és a vezeték nélküli töltőrendszerekért felelős részleg általános igazgatója elmondta, nagyon örülnek, hogy a második szezonban is folytatják az együttműködést.

„A Qualcomm nagyon eltökélt, és örülünk, hogy egy ilyen profi helyen is megmutathatjuk magunkat, és az elektromos autók is nagy szerepet kaphatnak a versenyzés világában.” – fogalmazott Steve Pazol.

Az elektromos széria szezonnyitó versenyére október 17-én kerül sor, Pekingben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!