Életmód

2015.08.25. 13:48

Kati válaszol - Vén kecske szindróma

Napok óta azon gondolkodom, hogy a jó hatvanas férjem kezd szenilis lenni, vagy egyszerűen bunkó - finomabban szólva udvariatlan.

Napló

Sétálunk a parton, ő meg hol jobbra, hol balra fordul egy – egy csinos fiatal nő után. Bevallom, ilyenkor nem is tudom, hogyan reagáljak , legszívesebben orrba vágnám, vagy én is forduljak meg minden csinos pasi láttán ? Persze tudom, hogy nem ez a megoldás és különben sem nevettetném ki magam. Akkor mi legyen? 

Kissé indulatos kérdését megértve, első gondolatom nekem is az a minősítő jelző volt, melyet Ön használt. Bizony nagy udvariatlanság, párunk, társunk jelenlétében látványos érdeklődéssel fordulni más hölgyek (urak) után. Később azon elmélkedtem, vajon miért gondolkodik napok óta azon, ami ennyire megviseli önt, miért nem beszélt erről férjével azonnal? Mitől tart? A férfiak egy része hajlamos túlbecsülni a képességeit és a teljesítményét, míg a nők rutinszerűen alábecsülik mindkettőt. Talán nincs elég önbizalma? Miért kételkedik abban, hogy szerethető, elfogadható, vonzó a párja számára. Vagy ebben bizonytalan? Sajnos az érzéseink, érzelmeink kommunikálása az iskolákban nem tananyag, pedig számos konfliktushelyzetet éppen ez a „nemtudás” hoz létre. A problémák leghatékonyabb és legérettebb megoldása a „nincs vesztes” stratégia. Aki ezt alkalmazza, az általában nyíltan és bátran kezdeményezi a feszültségek feloldását, hogy minél hamarabb véget vessen a kellemetlen állapotnak. Érdemes hát megtanulni Önnek is, hogy ne kerüljön olyan ördögi körbe, amelyben sérelem éri.. Nem javaslom az orrba vágást, a „kölcsönkenyér visszajár” megoldást, de alkalmas helyen és időben bizony szóba hozhatná az érzéseit, kétségeit élete párjának. Hogy mi az, ami bántja. Érzelmeit, a változás iránti igényét, szükségleteit konkrétan fogalmazza meg, ebből érteni fog a férje, és a legközelebbi sétájuk (remélem) kellemes, örömteli lesz. 

Kérdéseiket várom a [email protected] e-mail címen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!