Szombathely

2015.08.26. 18:05

Egy nyelv, sok nyelv - nyelvjáráskutatók konferenciája

Szombathely - Hatodszor rendezi meg a magyar nyelvjáráskutatók szombathelyi konferenciáját a Magyar Nyelvtudományi Társaság és szombathelyi csoportja, a Nyugat-magyarországi Egyetem Esztétikai, Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete, valamint a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület szeptember 2-ától 4-éig.

Ölbei Lívia

A megnyitó szeptember 2-án 10 órakor kezdődik a Megyeháza dísztermében, Majthényi László megyei elnök, dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjével. A dialektológiai konferenciát megnyitja: Vizi E. szilveszter akadémikus, az esemény fővédnöke. A nagyszabású nemzetközi tudományos tanácskozás a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, a prágai Károly Egyetem Bölcsészkara, a Jagelló Egyetem, Nyelvtudományi Intézetének Magyar Filológiai Tanszéke és Bielsko-Bialai Egyetem partneri közreműködésével szerveződik. A rendezvény amely a nyelvjáráskutatás 21. századi kérdéseire és kihívására keresi a választ a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával jöhet létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!