Lóerő

2015.08.27. 10:25

Korszerűbb tűzoltóautót vettek a polgárdi tűzoltók

Polgárdi - Az önkormányzati tűzoltó-parancsnokság sokat futott IFA gépjárműfecskendőjét váltja ki az az újonnan beszerzett tűzoltóautó, amelyet augusztus 20-án adtak át a városban.

Szabó Zoltán

Az 1986-os gyártmányú Mercedes Benz 1222 AF TLF gépjárműfecskendőt az önkormányzat és gazdasági társaságok összefogásával vásárolták, amelyhez a tűzoltó-parancsnokság saját költségvetéséből is hozzájárult. A korszerűbb tűzoltóautó nemcsak a Polgárdi, hanem a környező települések Füle, Jenő, Kisláng, Kőszárhegy, Lepsény, Mezőszentgyörgy, Nádasdladány és a Veszprém megyei Balatonfőkajár lakosságának, és a környéken utazóknak a mentő-tűzvédelmét, biztonságát szolgálja.

Fotó: a szerző

A 2500 liter víz és 300 liter habképző anyag szállítására alkalmas gépjárműfecskendőt, kilencszemélyes járművet már másnap birtokba vették az önkormányzati tűzoltók, akik 24/48 órás váltásban, négyen állnak folyamatos készenlétben. A Németországból beszerzett Mercedes gépjárműfecskendő percenkénti 2800 liter teljesítményű szivattyúval, és magasnyomású gyorsbeavatkozóval is felszerelt jármű. A korábbi, sokat futott IFA a jövőben tartalékszerként egyébként továbbra is a tűzoltó-parancsnokság szolgálatában áll.

A polgárdi önkormányzati tűzoltóság 2006 decemberében kezdte meg működését. Évente átlagosan százötven káresetnél avatkoznak be a tűzoltók, idén ezidáig nyolcvannégy vonulásuk volt, és ezek közül hatvanegyet egyedül számoltak fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!