Vép

2015.08.28. 12:05

Szeretet tallérok - A főegyházmegye tizedik családtáborát szervezte

Vép – Tizedik alkalommal szervezték meg a Veszprémi Főegyházmegye családtáborát Vépen.

Napló-információ

A tábornak a Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium adott otthont. Az egykori Erdődy birtok tíz hektáros parkjában megbúvó létesítmény ideális körülményeket biztosított az egyházmegye legkülönfélébb területeiről érkezett negyvenhat családnak. Bár az egész ország a hőségtől tikkadt ezekben a napokban, 218 lelkes ember gyűlt össze, hogy lelkileg és testileg is közösen töltődjön, tájékoztatott Horváthné Szukop Andrea családpasztorációs munkatárs.

Az első nap kicsik és nagyok játékos akadályverseny keretében ismerkedtek egymással, a többi napon a délelőtti lelki programokat délutáni szabadidős programok váltották. A lelki töltekezésről Takáts István atya, a veszprémi Padányi Katolikus Iskola és a Davidikum Kollégium lelki igazgatója, valamint Szakács Péter atya, a Veszprémi Főegyházmegye családreferens papja gondoskodtak.

Reggelente közös imával kezdődött a program, majd a felnőttek István atyát hallgatták, aki a családpasztoráció éves jelmondata – „Te vagy az élet forrása!” – köré fűzte gondolatait. Az előadást kis csoportokban lehetett továbbelmélkedni, személyes életpéldákkal alátámasztani.

A 117 gyermekről koruknak megfelelő csoportokban gondoskodtak. Volt Társ-suli önismereti-párkapcsolati tréning a középiskolásoknak, önértékelés növelő drámapedagógiai program a fiatalabbaknak, kémiai- és fizikai kísérletek, sportjátékok, mese, játék, kézművesség, közös ének, játékos hitismeret a kisebbeknek.

A családtáborban lehetett sportolni, horgászni, játszani, kalácsot sütni és lelki elmélyülést nyújtó programokat látogatni
Fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Délutánonként tartalmas programkínálat gondoskodott a felüdülésről. Lehetett sportolni, traktorozni, horgászni, a mezőgazdaság történetét bemutató múzeumot megtekinteni, lelki elmélyülést nyújtó programokat látogatni, Szombathely történelmi- és egyházi emlékeivel ismerkedni, szeretet-tallérokat gyűjteni az ódon Erdődy kastély falai között, tábori (kürtös-, azaz) botkalácsot sütni, esetleg valamelyik környékbeli strandot felkeresni. Esténként éjszakába nyúlóan megvitatni az élet nagy kérdéseit.

Az utolsó előtti nap a színpadon a tábor apraja és nagyja mutatta meg tehetségét a hagyományos Színes est keretében. A tizedik táborban ezen az estén tölcséres meglepetéssel kényeztették a szervezők a táborlakókat.

A vasárnapi ünnepi szentmisén a hétköznapi csodák megélésére bíztatott István atya, majd a szervezők kihirdették a következő rendezvényt, a szeptember 12-i bakonybéli családos zarándoklatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!