Kultúra

2015.08.29. 08:37

Egy helyen minden, ami szombaton történt a Karneválon

Munkatársaink ott voltak a Savaria Történelmi Karnevál minden fontos eseményén, így kínálunk képet vagy tudósítást valamelyik helyszínről.

Szendi Péter

23:14 Karneváli születésnaposba botlottunk

Kollarits Bence szerencsés, hiszen duplán ünnepelhet. A karneváli szombaton töltötte ugyanis be 24. életévét. Édesapja, László a forgatagban sem feledkezett el az ünnepi tortáról.

Este Ungaresca és Lajkó Félix koncert zárta a napot

Helyi és országos sztár is képviselte a tradicionális vagy éppen újító jellegű népzenét a Karnevál csúcsidőszakában, szombat este. A Fő téri nagyszínpadon Lajkó Félix lépett fel meglepetésvendégeivel. Amint Unger Tamás képein is jól látható, a jelentős számú közönség lenyűgözve figyelte az örökifjú hegedűzseni produkcióját.

A helyieknek kijáró üdvrivalgás fogadta a Borok utcájának párhuzamos színpadán fellépő Ungaresca Néptáncegyüttes és Buglya zenekar közös produkcióját, amely a legszebb magyar népzenei hagyományokat hozta el az borok és fröccsök iránt nem elhanyagolható érdeklődést mutató tömegnek.


Fáklyás felvonulás a főtéren

Zene és tömeg a színpadok körül, gazdira várók a Civil Korzón

Blues hangok kísérték a Fő téri kánikulát, musical dallamoktól volt hangos a Művészetek Utcája és délutáni őrület szólt a Borok Utcájában. Részlete itt

18.45 Vigyázat! Nagy a forgalom a Gyöngyösön!

Lehet, hogy az útzárak miatt kialakult torlódások elkerülése volt a cél, de az is lehet, hogy csak a gyerekeket akarták szórakoztatni. Bárhogy legyen is, az biztos, hogy igazi forgalom alakult ki a Gyöngyös-patakon.

Átmegyünk a szivárvány alatt, elköszönünk  a Karneválszínháztól

Sodor, sodor a karnevál, elsodor egészen a Művészetek utcájáig, ahol a hagyományok szerint most is főleg helybeli képzőművészek kínálják portékáikat. Részletek itt

18.15 Kigyulladt házat oltottak a Gayer-parkban

Persze senkinek sem esett baja, ugyanis nem komoly esetről volt szó: a Tűzoltóság tartott bemutatót a gyerekeknek.

17:45 A Fő téren már tombol a nép

A Fórum Színpadon épp a Westend Blues zenekar játszik, és úgy tűnik, sikerült felverniük a tegnap este fáradalmaitól lézengő embereket. Igazi tömeg alakult ki a színpad előtt.

17:24 A szervezők szerint siker az új karneváli időpont

Minderről Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft ügyvezetője, a karnevál főszervezője, és Balogh Károly, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke beszélt nemrég. Grünwald Stefánia szerint múlt héten és most is teltházzal mentek a szombathelyi szállások, és szemmel láthatóan többen karneváloznak idén. -Ráadásul úgy tűnik sok év után először most nem lesz vihar - hangzott el.

Bőven ettünk és ittunk a Karneválon– mit érdemes megkóstolni?

Karnevál idején nem lehet elkerülni a Fő teret és a környékét belengő illatokat. Aki addig nem volt éhes, az az lesz, és nem tud ellenállni az ínycsiklandozó falatoknak. No és persze italoknak sem. Részletek itt

A Civil Korzón is zajlik az élet

A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház az Ability Park munkatársaival karöltve, a Civil Korzón kínál lehetőséget kicsiknek és nagyoknak, hogy egy percre egy fogyatékkal élő ember bőrébe bújhassanak. Játékaik célja, hogy érzékenyítsék az embereket nehéz sorsú társaikkal szemben. Aki standjukhoz látogat, kipróbálhatja a hallókészüléket, de akár pár percre egy vak ember nehézségeivel is szembesülhet.

16:30 Rajtad meg mi ez a gúnya, te?

A GYSEV tegnap egy csigával nyomult, hogy a mostani figura ki fia borja/teknőse/békája, azt nem tudjuk. A tippeket kommentben várjuk.

16:20 Novák Edinának jól áll a nagyság

A Fórum színpad háziasszonya nagyságát tovább emeli a nagy kivetítő, mely még inkább kiemeli üde szépségét. Ave Edina!

15:56 Összeesküvés rajongók figyelem!

A hazai titkok tudója, Nemere István is itt van a Karneválon, a Moszadtól kezdve a CIA-n át egészen a KGB történetéig alkotott. Oly annyira megilletődtünk, hogy csak oldalról mertük lefényképezni.

15:54 Bőven ettünk és ittunk a Karneválon – mit érdemes megkóstolni? Kattintson ide a részletekért!

15:32 Ave Strand!

A hőségriadót is ki kell bírni. Belvárosi strandot hozott a szükség. Kicsik nagyok egyaránt pancsolnak a faun utódja alatt. Lehet, mégis fürdőnagyhatalom lettünk?

14:54 Népszerűek a kötélugrók

A Fő téri színpadnál egész szép tömeg verődött össze. Nagy sikerrel lépnek kötélugróink a világot jelentő deszkákra.

Öregváros vására és a művészetek utcája is várja az érdeklődőket


A gólyaláb függőséget okoz: Szökős-flashmob szombaton öt órakor a Fő téren

Még jó, hogy a karneváli felvonulásban vannak gólyalábasok, az idén mindjárt két csapat is kitűnt a mezőnyből, hogy jókedvet csináljon a pihegő közönség soraiban. Részletek itt

Vár a Kalandvár!

A szervezők, színes gyermekprogramokkal kedveskedtek a családos karneválozóknak .

Palya Bea koncert, ügyességi játékok ésmég sok más gyermekbarát programmal találkozhattunk a Gayer parkban . Részletek itt

12:32  A Történelmi Témaparkban tartották a római légiók seregszemléjét a város vezetőinek tiszteletére

A Savaria Legio Egyesület római hadviselését tekinthette meg a szépszámú közönség.

A légiósok után a Collegium Gladiatorium Hagyományőrző Egyesület tagjai a délutáni nagy gladiátorjátékokra ,válogatóharcot mutattak be .

10:38 Lomha Savaria!

A Savaria Történelmi Karnevál harmadik délelőttjén egyelőre még álmos a hangulat, nincsenek többen, mint hétvége előtt a nagyáruházakban. Az egész város kicsit lomha, van, aki most indul haza a Borok utcájából. Ha most törne Savaria népére egy kalandozó besenyő horda, tuti ők nyernének.

A tegnapi napról itt olvashat bővebben.

A Savaria Történelmi Karneválon mindenki megtalálhatja a szívének kedves programot!

Csütörtökön este 16. alkalommal megnyílott a Savaria Történelmi Karnevál. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte Savaria népét, majd fellobbantotta a Vesta-templom tüzét. Részletek itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!