f1

2015.08.28. 14:15

Aston Martin az F1-ben?

A Mercedes támogatásával újabb nagy név csatlakozhat az F1 mezőnyéhez.

Gyimesi Brigitta

A Williams a vártnál langyosabb Belga Nagydíjon van túl: a konstrukció jobb eredményekkel kecsegtetett a hétvége korábbi szakaszaiban, és ha Spában nem is jött össze a dobogó, a grove-i istálló optimistán tekinthet elébe a monzai futamnak.

Azonban nem csak a pályán nyújtott teljesítmény miatt örülhetnek a Williamsnél. A turbóéra első két évében mutatott eredmények és teljesítmény alapján komoly szponzori támogatás érkezhet Frank Williams csapatához az idei esztendő végén, amely – a hírek szerint – legalább háromévnyi stabilitást nyújtana az istállónak. A Williams jelenlegi erős formájának köszönhetően a Martinival szemben is lényegesen jobb tárgyalási pozícióba kerülhet, mint amilyenben a 2013-as év végén volt, amikor a szerződést megkötötték.

A potenciális új üzleti partner kilétét még homály fedi, az egyik legesélyesebbnek azonban az Aston Martin tűnik. A Williams motorbeszállítója, a Mercedes birtokolja az Aston Martin részvényeinek öt százalékát, valamint az utcai Mercedesekhez is az angol autógyár szolgáltatja a motorokat, így nem meglepő, hogy az Aston valamelyik Mercedes-motoros istállót támogatná. Noha akár a Force India vagy a Lotus is szóba jöhetne, a legerősebb jelöltnek a Williams tűnik – az astonos szerződéssel a Williams marketingszempontból a paddock legütősebb csapatává válna, a Martini és az Aston Martin mellé már csak egy 007-es ügynököt kellene beszerezniük, és készen is lenne James Bond saját F1-es istállója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!