Kultúra

2015.08.29. 12:18

A Kalandvárban Szabóékkal

Szombathely - A Kalandvár az a különös karneváli hely, amelyben akkor is nyugodt derű van, ha közben nagy a sodrás.

Ölbei Lívia

Mint például szombaton késő délelőtt és kora délután, amikor a babakocsik és szaladgáló csöppségek között gyereklelkű fölnőttek is szívesen elidőznek az árnyas fák között, ahol minden lépésre jut valami játék – vagy ha nem, hát pattogatott kukorica vagy hideg limonádé. Itt találkozunk a WSSz színész-házaspárjával, Bálint Évával és Szabó Tiborral: Palya Bea-koncertre jöttek, Tibke csak szuperlatívuszokban tud az énekesnőről beszélni. Szabó Dorka kisasszony könnyű kocsiban teszi keresztbe elegánsan épp a lábát: tegnap este a Fő téren jól kiszaladgálta magát, ez a komfort most kijár neki. Csinos tunikát visel, finom arany díszítéssel – egyszerűen meg kell zabálni. (Na jó, most az egyszer megkegyelmezünk.) Dorka bátyja,  Bálint igazi gladiátor, a szeme mellett szépen gyógyuló sebet visel. A seb igazi (óvodai beszerzés), de hát férfiakkal megesik néha egy és más. Ebcsont beforr: a jövő évi karneválig el is felejti az egészet.

Azt viszont ne felejtsük el, hogy Palya Bea szombaton este Lajkó Félix társaságában is föllép. Ahhoz viszont el kell hagyni a Kalandvárat, és elmerülni a sodrásban a Fórum Színpad környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!