Szentgotthárd

2015.08.30. 06:26

Lisszabon után Szentgotthárd – textil-installáció is szerepelt az alkotások között

Szentgotthárd – A Rába fölé kifeszített különleges textil-installáció is része volt a vasárnap estig tartó, 1. Szentgotthárdi Összművészeti Alkotótábornak.

Bakos Ágnes

Három művészeti egyetem hallgatói, tanárai találkoztak és alkotnak ma estig.

Bogó Krisztina képzőművész a Rába fölé, drótkötélre feszített ki egy textil installációját. A fehér óriáspóló fél éves lisszaboni tanulmányútját idézte. A mediterrán városban, a fiatal alkotó elmondása szerint sokszor annyi a száradó ruha az utcákon, hogy az ég sem látszik tőlük.

Fotó: Bakos Ágnes

– A portugál főváros inspirálta ezt a munkámat, mikor ott laktam. Hasonlóképpen most is azt szeretnénk, hogy Szentgotthárd ihlessen meg bennünket – fogalmazta meg az alkotótábor célját Bogó Krisztina.

A „Tájidegen" fantázianevet kapta a tábor.

– Az ember jelenléte mindenképpen alakítja a környezetét jó vagy rossz értelemben. Az egy másik kérdés, mi hogy tudunk ezzel együtt élni. A nem odavaló dolog tájidegen. A fiatalok az alkotóhéten egyfajta görbe tükröt szeretnének a város elé tartani ezekből - mondta Csomósné Boros Erika, a programot támogató SZEMLE egyesület titkára.

Ilyen görbe tükör volt a Lisszabont idéző fehér installáció a Rába felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!