Szombathely

2015.08.30. 10:36

Indul a villamosmérnök képzés Szombathelyen

Szombathely – A város valóságos ünnepet rendezett a karnevál keretein belül a gépészmérnökképzésnek.

Vas Népe

Óriási stand az Iseum előtt, római ruhákban felvonuló, friss hallgatók az idei tanévben kezdő gépészmérnökképzésről: látszik, hogy Szombathely életében teljesen új korszak eljövetelét remélik a város, az egyetem és a Vas megyei nagyvállalatok összefogásával létrejött duális oktatási formától. Amint arról sokszor beszámoltunk, a rengeteg gyakorlati elemet tartalmazó képzés célja a munkaerő-utánpótlás megteremtése a régióban.

A hivatalos kezdés szeptember 3-án lesz a tanévnyitóval, ám a hétvégén a résztvevő vállalatok, az egyetem és a város vezetői a gépészstandon mondtak köszöntőt és köszönetet a képzés létrejöttéért. Ám mint kiderült, ez csak a kezdet. – Ez már sínen van, úgyhogy indulhat a következő fázis, vagyis a villamosmérnök képzés – jelentette be pohárköszöntőjében dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. – A sok fiatal a városba is életet visz – tette hozzá tudósítónknak. A következő tanév toborzása is elkezdődött már, hiszen a karneváli standon tesztet lehetett kitölteni és regisztrálni. A szombathelyi helyekre az ország legmagasabb átlagpontszámával, 346 ponttal jutottak be a hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!