Sport

2015.08.30. 19:49

Öt lőtt gól, mégis vereség Léván

Dunaújváros - Meglepő, sima vereséget szenvedett szombaton Léván a DAB jégkorongcsapata. A mieink 9-5-re kaptak ki a szlovák harmadosztályú ellenfelüktől.

Dunaújvárosi Hírlap

Harmadik nyári edzőmérkőzését játszotta szombaton este a DAB, amely a Debrecen és a Ferencváros elleni hazai találkozók után ezúttal idegenbe, a szlovák harmadik ligában szereplő Léva otthonába látogatott számolt be a mérkőzésről az Acélbikák honlapja. A dunaújvárosiaknak nem igazán ment a góllövés a zöld-fehérek elleni hazai összecsapáson, ám hiába szereztek ezúttal ötször annyi találatot, mint a Fradi ellen, mégis sima vereséget szenvedtek. A Léva gárdája ugyanis az első etapot 4-2-re, a másodikat 2-1-re, míg a harmadikat 3-2-re hozta a védekező harmadban meglehetősen bizonytalan Gilbert-csapat ellen, így végül könnyed, 9-5-ös győzelemnek örülhetett a hazai együttes.

A Fradi ellen nem ment a góllövés, a Léva ellen igen, de mindkétszer vereség lett a vége Fotó: Ady Géza

Mint azt ifjabb Azari Zsolt, a DAB játékosa és egyben sportigazgatója elmondta, egyáltalán nem úgy alakult a találkozó, ahogy azt eltervezték, már az odaúton gondjaik támadtak, lerobbant a buszuk, így csak este hatkor estek be a lévai jégpályára, s még a bemelegítésre sem igazán volt idejük. A mérkőzésen egy gólt szerző csatár szerint ez sem lehet azonban mentség a vereségre, hiszen egy szlovák harmadosztályú együttes ellen így is nyerniük kellett volna, de jó tapasztalat volt ez a nyáron alaposan megfiatalított Acélbikáknak, akik szerdán, hazai környezetben vághatnak vissza tegnapi ellenfelüknek.

Ez a mérkőzés bizonyította, hogy van még mit csiszolni a csapaton (de az biztató, hogy Azari Zsolt nem keres mentséget), mivel a Léva nem egy eget verő alakulat, hiszen 8-1-re kapott ki néhány napja a Ferencvárostól.

HK Levice - Dunaújvárosi Acélbikák 9-5 (4-2, 2-1, 3-2)

A dunaújvárosi gólszerzől: Németh P., Azari, Szepessy M., McCann, Borbás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!