Szombathely

2015.08.31. 09:38

Karnevál-utó: hétfőn éjfélig megszűnik minden útlezárás Szombathelyen (frissített)

Szombathely – A Savaria Történelmi Karnevál után hétfőn éjfélig megszűnik minden útlezárás a városban.

Ölbei Lívia

17:10 A XVI. Savaria Történelmi Karnevál szervezői rekordidő alatt, ma délután 16 órára Szombathely belvárosában a programhoz kapcsolódó teljes installációt elbontották, és a rendezvény miatt létesített útlezárásokat feloldották.

11:48 Elsőként a Rákóczi és a Thököly utcát és környékét kell eredeti állapotban, kitakarítva, rendbe téve  visszaadni a hétköznapi életnek, aztán a Fő tér és a környező utcák következnek.

A kézi takarítást a Hárofit, a gépi és mosószeres takarítást (ez utóbbit a vásár után maradt zsírfoltok miatt) a Szova végzi, mondta Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője. Sőt az idén vállalkozót szerződtettek annak a munkának az elvégzésére is, amely  korábban kevesebb figyelmet kapott: a vendéglátósok után a vásári területen maradt hulladék – például fáradtolaj – összegyűjtésére és elszállítására.

A karneváli helyszínek takarítása folyamatos, amint egy-egy területet, szakaszt tisztának nyilvánítanak, visszaadják a forgalomnak, nem várják be egymást. Hétfőn éjfélig tehát megszűnik minden útlezárás, a forgalmat visszaterelik a megszokott mederbe a belvárosban. A karneváli nagytakarításnak mindenestül hat napon belül kell befejeződnie.  Pénteken még „utótakarítás” várható, hogy egyetlen kósza szalmabála se maradjon – például a karneválon Kalandvárként üzemelő Gayer-parkban. És már csak a villamosvezetékek visszaépítésére és a molinók begyűjtésére lesz szükség. Aztán kezdhetjük számolni a napokat a következő karneválig.

A karneválról minden itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!