Sport

2015.08.31. 18:49

Futsalos szezonrajt - A Veszprém végig nagyot harcolt, de sokat hibázott

Veszprém – Nagy küzdelmet, hét gólt és két piros lapot hozott hétfőn a veszprémi futsalosok szezonrajtja.

Horváth Gábor

1. FCV–Dunaferr 3:4 (2:2)
Veszprém, 400 néző. V.: Solymosi, Czene-Joó.
1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Németh, Boromisza G., Tar, Gulyás. Csere: Finta, Boromisza D., Vas, Püspök, László, Bognár. Edző: Madarász János.
Dunaferr DFRC: Reveland – Aradi, Horváth Sz., Horváth N., Klacsák. Csere: Rigó, Nagy, Ivacs, Schrancz, Hosz-szú, Bognár, Hajnal, Fekete. Edző: Fehér Zsolt.

A szezon első meccse előtt a veszprémiek visszavonult csapatkapitányukat, Bényi Kálmánt köszöntötték. A klub ajándékát Tatai József adta át. Tatai, az új kapitány, sérülés miatt nem állt csapata rendelkezésére.

A szezon első meccse előtt a veszprémiek visszavonult csapatkapitányukat, Bényi Kálmánt (balra) köszöntötték, és ajándékkal lepték meg (Fotó: Zwicker Tamás)

Nagyon meleg volt a Március 15. úti csarnokban, és a találkozó is melegnek ígérkezett, hiszen két rivális feszült egymásnak. A dunaújvárosiak megerősödtek a nyáron, egyik nagy fogásuk ráadásul épp Veszprémből érkezett Reveland Zoltán kapus személyében.

Néhány perc ismerkedés után Revelandnak akadt dolga, Tar lövését védte a kapus. Nem sokkal később a vendégek veszélyeztettek, a kapufát is eltalálták.

Az ötödik percben a Dunaferr ismét közel volt a gólszerzéshez, de egy szabadrúgás-kombináció után a lövés a kapu mellé szállt. A vendégcsapat irányított, a hazaiak harcoltak.

A 10. percben vezetést szerzett az Újváros. Egy szöglet után Gulyásról pattant a hálóba a labda, öngól, 0:1. Nem sokkal később a vendégek majdnem növelték előnyüket, ez a helyzet még kimaradt, de a 13. percben egy gyönyörű gólt szereztek. Nagy Attila ívelését Hosszú Ádám kapásból emelte át Schmidmajer kapus felett, 0:2.

A Veszprém továbbra is álmosan, sok hibával játszott. Schmidmajer védett ziccert, majd a hazaiak szépítettek.

A 18. percben Németh gurított vissza Boromisza Gáborhoz, aki a jobb alsóba helyezett, 1:2.

Schmidmajer újabb szép védést mutatott be, aztán a hazai kapufa mentett. A dunaújvárosiak a hajrában kihagytak egy „ezerszázalékos” ziccert, majd a másik oldalon Boromisza Gábor pörgetett a felső kapufára.

A 20. percben hibázott a vendégcsapat és Tar Tamás büntetett, 2:2.

Paprikásan folytatódott a szünet után a meccs. A vendégek már nem nőttek a mezőnyben a bakonyiak fölé, ennek ellenére sikerült betalálniuk.

A 27. percben kontrázott a Dunaújváros, Hosszú Ádám passzolt hat méterről a hálóba, előtte Schmidmajer védett, 2:3.

Vas egalizálhatott volna, de ígéretes helyzetben luftot rúgott. Tizenegy és fél perccel a vége előtt Horváth Norbert került a kiállítás sorsára, miután megkapta második sárgáját. Nagy esély volt ez és élt is vele a Veszprém, a 29. percben gyors emberelőnyös figura után Boromisza Gábor nem hibázott, 3:3.

Az 1. Futsal Club Veszprém (kék mezben elöl Németh Péter) nem tudott pontot szerezni az élvonal 2015/2016-os rajtján. (Fotó: Zwicker Tamás)

Schmidmajer remekelt, de a másik oldalon Reveland is megvillantotta tudását. A 33. percben Boromisza Gábor kapott piros lapot egy lökésért, körülbelül annyira volt a szituáció kiállítás, mint Hosszú Norberté.

A vendégek is kihasználták az emberelőnyt, a 35. percben Fekete Róbert helyezett a felső sarokba, 3:4.

A folytatásban a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, lehozták kapusukat is, de nem sikerült újra a hálóba találni.

Nagy csatát nyert meg a Dunaújváros, amely jobban játszott mint ellenfele, de a Veszprém küzdeni tudása majdnem pontot ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!