Sport

2015.08.31. 19:04

Budapest bajnoka lett Ott Benjamin

Zalaegerszeg - A Zalaszám-ZAC atlétái Szombathelyen és a fővárosban is rajthoz álltak a közelmúltban, és egyik helyszínen sem maradtak győzelmek nélkül.

Kerkai Attila

A Németh Pál dobóverseny-sorozat újabb állomásán Szombathelyen a Zalaszám ZAC atlétái öt győzelmet és további három érmes helyezést értek el.

Takács Dóra 41,05 méteres dobással megnyerte a diszkoszvetők versenyét, majd ugyanő 13,18 méterrel súlylökésben is első lett.

Veiland Violetta felnőtt szerrel 12,89 méteres teljesítménnyel nyert aranyérmet súlylökésben, a diszkoszvetésben pedig 3. lett 32,33 méteres eredménnyel.

Veiland Fanni a serdülők mindkét dobószámában aranyérmet szerzett: diszkoszvetésben 23,31 méter, súlylökésben 9,83 méter kellett a győzelemhez.

A fiúk képviseletében Gárdos László 39,79 méteres diszkoszvetése ezüstérmet ért, míg a súlylökésben ugyanő 12,52 méteres dobással bronzérmes lett.

A nyár utolsó hétvégéjén rendezték meg a fővárosban a Budapest nyílt atlétikai bajnokságot. A hagyományos verseny egyúttal a Magyar Szuper Liga újabb állomása is volt, melyen egy szép zalai siker született.

Ott Benjamin, a Zalaszám ZAC kitűnő középtávfutója ugyanis remekelt a viadalon. Az 1500 méteres síkfutásban az egerszegi fiatalember 4:09,64 perces időeredménnyel ért célba, és ezzel immár Budapest ifjúsági bajnokának mondhatja magát.

A Budapest bajnokság felnőtt mezőnyében a hármasugrásban indult Horváth Lottira (Zalaszám ZAC) volt érdemes figyelni zalai részről. A versenyző negyedik helyen végzett ebben a számban, 12,18 méteres ugrásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!