Celldömölk

2015.09.01. 13:34

Szalma és színjáték Celldömölkön

Celldömölk - Hét csoportban körülbelül hetven gyerek vett részt abban a kőrispataki színjátszó táborban, ahol évek óta a celli Soltis színház színészei, drámapedagógusai az oktatók.

Ölbei Lívia

A celli Soltis színház és az erdőszentgyörgyi (Románia, erdély) Bodor Péter Művelődési Egyesület kapcsolatában a barátság feltételezi a munkát; és fordítva. Kovrig Magdolna tanárnő, az erdőszentgyörgyi egyesületben működő színkör vezetője a szervezője annak a nyári tábornak, amelyben a környékbeli gyerekek (kicsik és tizenévesek) érzik jól magukat és fejlődnek sokat évek óta.

Nagy Pepe csoportja Mrozek Szerenádján dolgozott Fotó: Soltis színház

Az egy hét alatt itt készülő előadásokat rendre megtartják és továbbfejlesztik, akár úgy, hogy a celli rendezők időről időre visszatérnek Erdélybe. Az idén hét csoportban dolgoztak, mondja Nagy Gábor, a Soltis színház vezetője, akinek irányításával Machiavelli-komédián dolgoztak a táborozók. Közben nem hagyták ki Kőrispatak nevezetességét, a szalmakalap-múzeumot sem, de sikert aratott az esti éneklős tábortűz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!