Sport

2015.09.02. 13:00

A Volán Fehérvár fiatal öttusázói debütálók a ifjúsági A világbajnokságon

Székesfehérvár - Az argentínai öttusa ifi A öttusa világbajnokságon szereplő férfi csapatban két fehérvári ifjú legény is helyet kapott.

Ferencz Balázs

A Buenos Airesben zajló ifi A világbajnokság zárja az öttusázók idei versenyprogramját. Magyarországot Boros Alexandra, Palkovics Karolina (AÖSE), Simon Sarolta, Varga Eszter (AÖSE), Zs.Tóth Anna, Kardos Bence, Mikó Domonkos, Burcsik Barnabás, Salga Gergő képviselik, utóbbi két fiú a Volán Fehérvár tehetségei.

- Új lesz a helyzet, hiszen mindketten első világversenyünkön veszünk részt. Nehéz lesz, az biztos - mondta Salga Gergő.

- Elsősorban a csapattól remélek nagyobb eredményt, egyéniben nem várok nagyon sokat, hiszen idősebbek között versenyzünk. Nagyon örülnék egy csapattal elért dobogónak, no és persze nem ártana, ha a váltóban is jó helyezést sikerülne elérni. Egyéniben a 15-20 között szeretnék végezni. A prágai EB-n nagyon kemény volt a mezőny, hasonlóra lehet számítani a vb-n is, kiegészülve persze a dél-amerikaiakkal és az ázsiaiakkal - tekintett előre Burcsik Barnabás.

Burcsik Barnabás (balra) és Salga Gergő a csapat sikeréért is küzdhetnek az argentínai ifjúsági világbajnokságon

Kállai Ákos szövetségi edző tervei szerint Kardos Bence, Mikó Domonkos, és Burcsik Barnabás alkották volna a csapatot, azonban Argentínában változott a felállás, Mikó helyett Salga kapott helyet a trióban, és így a csapatban két fehérvári szerepel.

A volános srácok most próbálják felvenni a nemzetközi rutint.

- Izgalommal teli, de a vívás közben nagyon élvezem azt, hogy új emberekkel vívhatok - mondta Saga.

- A kombi és az úszás szinte már rutinszerűen megy ebben a mezőnyben is, nem izgulok különösebben, a vívásban még szokni a keményebb ellenfelek stílusát - tette hozzá Burcsik.

- A futásommal nem vagyok megelégedve, azon mindenképpen szeretnék javítani Buenos Airesben. Azonban ha a vb-n nem is sikerül, akkor az alapozáson nagyon rá fogok gyúrni. A többi számommal elégedett vagyok - beszélt a javítanivaló számokról Salga Gergő.

- Vívásban szeretnék mindenképpen fejlődni, a négytusa Eb-t egy áttörésként éltem meg, túl kellett élni a keresztséget az idősebb korosztályban, most azonban már jobban oda kell figyelni. Az úszásban is jobb teljesítményt várok magamtól - bizakodott Barnabás. Mindenképpen szeretnék bejutni a döntőbe, s a vívásommal akkor lennék elégedett, ha sikerülne pluszos mutatót hoznom, vagy egállal zárnom.

- Muszáj a húszban benne lennem, egy jó vívást és egy jó kombit szeretnék kihozni magamból - vélekedett Salga, aki a vb után is szeretne minél több versenyen indulni, hiszen célja, hogy egyszer az olimpián öttusázhasson.

Burcsiknak is az álma az olimpiai szereplés, de a tanulásra is jobban figyelne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!