Sport

2015.09.02. 14:29

A dobogó tetején - Szép vasi eredmények a hazai íjász vb-n

Remek vasi eredmények születtek az IFAA (Nemzetközi Íjász Szövetség/International Field Archery Association) és a Magyar íjász Szövetség Gödöllőn rendezett hosszútávú íjász világbajnokságán - Kovácsné Bulin Andrea és Molnár József például aranyéremmel tért haza.

Tóth Gábor

A magyarországi világbajnokság az elmúlt évek egyik legnépesebb mezőnyét vonultatta fel: 32 ország több mint 1300 íjásza lőtt 7 különböző pályán háromdimenziós állatcélokra augsztus 22 30. között. Komoly munkát igényelt a szervezés, ennyi íjász szállítása, kiszolgálása nem volt könnyű feladat de a házigazda magyar szövetség munkatársai jelesre vizsgáztak. A gödöllői Szent István Egyetem volt verseny központja. Öt versenynap várt az íjászokra, mindenkinek volt egy pihenőnapja, kategóriánként változóan. A hosszútávú vb-n 55 méterre is kihelyezhették a célokat a szervezők. Vas megye színeit Kovácsné Bulin Andrea (Körmend, Eleven IE), Molnár Ferenc (Nádasd, Hétdombi IE), és testvére Molnár József (Eleven IE), valamint Seres Armand (Sárvári IE) képviselte. Mindannyian dobogóra állhattak.

Középen a körmendi világbajnok, Kovácsné Bulin Andrea jobbról osztrák, balról olasz riválisa Fotó: Eleven IE

Kovácsné Bulin Andrea barebow kategóriában szerzett világbajnoki aranyérmet. Monár Ferenc vadászreflex íjával egyéniben ezüstérmet gyűjtött be, míg csapatban ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel a csapattársa Seres Armand volt. Molnár József is kiváló versenyt futott, barebow íjkategóriában egyéniben világbajnok lett, csapatban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

- Nem a legjobb volt a beosztásom, mert az első nap remekül lőttem, de második nap mindjárt pihenőre kényszerültem, ez kicsit kizökkentett a ritmusból, szerencsére a negyedik napon kiemelkedő teljesítményt értem el - árulta el Kovácsné Bulin Andrea. - A végére nagyon elfáradtam, de akkor már olyan pontelőnyöm volt, hogy nem tudtak utolérni a riválisok. Fárasztó, de nagyon szép versenyszezon van mögöttem, hiszen június végén Horvátországban az IAA-HDH 3D íjász Európa-bajnokságon is versenyeztem, ahol szintén aranyérmet szereztem. Most pihenek egy kicsit, lehet, hogy egy ideig nem indulok nemzetközi versenyen. Nem is csak a fáradtság, sokkal inkább az anyagiak miatt: nagyon költséges a mi sportágunk, és nagyon szűk a szponzoráció. Ugyanakkor Körmend városának, valamint a Körmend Múltja, Jelene és Jövője Alapítványnak köszönttel tartozom, hogy támogatta a világbajnoki részvételem.

Érdekesség, hogy a Molnár testvérpár nem pihent a gödöllői vb után, egyből Olaszország felé vette az irányt, hogy részt vehessen a Világszövetség (WA) 3D világbajnokságán Terni városában (augusztus 31 szeptember 6.). Az olaszországi vb-n Molnár Ferenc és Molnár József mellett utóbbi felesége, Tóth Szilvia is versenyez.

- Győzni jöttünk Olaszorszégba! - szögezte le Molnár Ferenc az esélyeiket latolgató kérdésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!