Hírek

2015.09.02. 14:44

Nyárbúcsúztató kisfesztivál a Városháza téren

Nyárbúcsúztató kisfesztiválon köszönhetünk el a kánikulai hónapoktól szombaton. A Pentele Ska Klub, a BeatKOHO és a Magashegyi Underground húzz majd el a hőségriadókkal terhelt nyár nótáját.

Szabó Szabolcs

A műsorfüzet szerint a felvezető programok után három koncert is várja a nagyérdeműt szombaton a Városháza téren.

A nyárbúcsúztatást a helyi ska-reggae front egyik alappillére a Pentele Ska Klub kezdi (16:45), majd a fennállását a közelmúltban a Petőfi Művészeti Ligetben egy remek koncerttel ünneplő BeatKOHO (18:00) táncoltatja majd a remélhetően szépszámú közönséget.

A kisfesztivál főműsoridejében, este nyolc órától pedig a hazai alternatív színtér egyik slágergyáros alakulata, a Magashegyi Underground boldogítja majd a sokaságot.

A zenekart anno még 2004-ben alapította Fodor Máriusz és Kardos-Horváth János egy tatabányai főiskolán, akkor még egy másik énekesnővel, azonban a Kaukázus sikerei miatt ez a formáció a háttérbe szorult. A két zenész ennek ellenére nem mondott le róla, és 2006-ban megkeresték Bocskor Bíborkát, a Megasztár 3. szezonjában 6. helyet elért énekesnőt, és vele rögzítették a Szeplős váll című dalt. A dalt és a zenekart is jelölték a 2008-as Fonogram-díjkiosztón.

Ezután némi pauza és tagcserék után 2009-ben indult újra zenekar, amely azóta is szépen építkezik.

A Tegnapután című nagylemez 2013-ban májusában jelent meg. Két évvel a Tegnapután lemez megjelenése után idén áprilisban új dalokkal jelentkezett a Magashegyi Underground. A Szemszavak című EP az év második felében megjelenő album előzetese.

A szombat esti koncerten a régi dalok mellett bizonyára az új lemez anyagából is jókora kóstolóra számíthat majd a dunaújvárosi közönség.

A nyárbúcsúztató fesztivál ingyen és bérmentve várja az érdeklődőket 15 órától a Városháza téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!