Jégkorong

2015.09.02. 20:00

Visszavágtak az Acélbikák a Lévának

Dunaújváros – A DAB jégkorongcsapata szerdán a felkészülési mérkőzésen a felvidéki Lévát fogadta. A szlovák harmadosztályú együttest 10-4-re verte.

Agárdy Csaba

A jövő pénteki Brassó elleni MOL Liga rajt előtt az Acélbikák az utolsó hazai felkészülési mérkőzésüket játszották. Az ellenfél a szlovák harmadosztályú Léva volt, akiktől múlt héten idegenben a dunaújvárosiak 9-5-re kikaptak. Az mindenképpen negatív meglepetésnek számított, hiszen kívülálló szakemberek szerint is a MOL Liga a szlovák Extra Liga második felének és a szlovák első osztály élmezőnyének partnere. Talán annyira nem is annyira a vereség volt mellbevágó, hanem a kilenc kapott gól.

A dunaújvárosiak helyrerakták a dolgokat, hiszen 10-4-re nyertek, de a négy bekapott gól talán most is soknak tekinthető. Bár az is az igazsághoz tartozik, hogy 9-2-nél lőttek két gólt a vendégek és elképzelhető, hogy ilyen előnynél már nem úgy koncentrál a csapat, ahogy kellene. Legutóbb a Ferencvárost fogadták az Acélbikák felkészülési meccsen, akkor a Fraditól egy egál meccsen 3-1-re kikaptak. A két találkozó jegyzőkönyvét összehasonlítva kijelenthetjük, hogy a dunaújvárosi csapat kezd összeállni. Annyi változás történt egy hét alatt, hogy az orosz Timur Raszulov nem volt ott a csapatban, viszont két új nevet megismerhettünk. Az egyik Ki Hoon Han, aki egy dél-koreai játékos. Az ő jelenléte mindenképpen érdekes, hiszen ázsiai hokis még nem szerepelt dunaújvárosi csapatban. A hokis az EBEL-ben szereplő cseh Znojmónál volt próbajátékon, onnan érkezett a DAB-hoz. Egy mérkőzés után nehéz lenne megítélni, hogy erőssége tud-e lenni a dunaújvárosi alakulatnak. A másik új név, Tomas Mocik, aki cseh nevelés, de az utóbbi három évből kettőt a szlován Bratislava junior csapatában, tavaly pedig a szlován másodosztályú Prievidzában töltött.

A mérkőzésnek az mindenképpen tanulsága és pozitív dolog, hogy az észak-amerikai játékosok egyre jobban beépülnek a csapatba és egyre jobb teljesítményt nyújtanak. A kapus Lindoff jó megoldásnak tűnik a posztján, a csatárok közül pedig McCann és Bushbacher egyre magabiztosabb. Az utóbbi négy gólt lőtt a tegnapi mérkőzésen. A DAB még egy felkészülési mérkőzést játszik: csütörtökön 19 órakor a Ferencváros vendégei lesznek.

DAB – Léva 10-4 (3-1, 6-2, 1-1)

DAB: Lindoff (Duschek) – Lencsés, Hruby, Sijka, McCann, Bushbacher – Léránt, Ki Hoon Han, Szepessy B., Szepessy M., Azari – Smith, Revák, Peterdi, Borbás, Németh – Pál, Nagy, Mocik, Odnoga, Magosi. Edző: Gilbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!