Sport

2015.09.02. 19:49

A Dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai Prágában, a Moldván eveztek

Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke és csapata szívesen versenyez minden évben Prágában. A Franciaországban megrendezett Európa-bajnokság után augusztus 22-én a Moldván (Vltava) küzdöttek meg a nemzetközi viadalon.

Jankó Árpád

- Az egésznapos rendezvényre kilenc sárkányhajós vegyescsapat nevezett be. Ezt a prágai versenyt azért kedveljük, mert a hazai és a nemzetközi szabályokkal ellentétben ezen sok minden megengedett. Ütközés, ütésváltás, kőkemény taktikai harc a pozíciókért. A kemény viadalon nagyon komoly szerepet kap a kormányos, mert rajta múlik az ütközések elkerülése, a kanyarba történő beevezés, s az, hogy mikor indítja be a csapatot összegzett a dunaújvárosi elnök.

Nos, a Dragon Steel kormányosa, Illés Zsolt remekül taktikázott. A dunaújvárosi MastersKék névvel induló vegyescsapat (mix) elsőként jutott be az első kanyarba, és elsőként hagyta is el. Mindez délután történt a kisdöntőben, amelyet meg is nyert a Dragon Sttel.

Előtte délelőtt az előfutamban a lengyelek összezárásokkal komolyan akadályozták a MastersKék hajót, így nem jutott be a csapat az első ötbe. A kisdöntős győzelem alapján azonban az összesített hatodik hely lett a dunaújvárosiaké. Ez az eredmény nagy örömet okozott a Dragon Steel hajósainál. Ők a következők voltak: Bíró Andrea, Dózsa Bálint, Gálné S. Éva, Jámbor András, Fehér Nárcisz, Illés Zsolt, Inger Ádám, Inger Zita, Katona Márk, Megyesi Dávid, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Nagy Miklós, Nagy Sándor, Ifj. Nagy Sándor, Oszvald Edit, Prantner János, Pristyák Péter, Rybicki Balázs, Rubicsné G. Lívia, Szabó Szilvia, Szabóné M. Rita, Szerémi József, Tóth Edit, Urbán Csaba.

Ebben az évben még szeptember 26-án Székesfehérváron, október 3-án pedig Bánkon rendeznek versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!