Sport

2015.09.06. 14:44

A Dunaferr kenusa az olimpiai tesztversenyen bejutott a fináléba, ahol az ötödik helyen végzett

Rio de Janeiro - Futamában ötödik helyen végzett a döntőben szombaton a brazíliai előolimpián szereplő Dunaferr SE kenus, Hajdu Jonatán.

Gallai Péter

A válogatott hétfőtől ismerkedett a körülményekkel Brazíliában, az előolimpia pedig pénteken az elő- és középfutamokkal kezdődött, ahonnan minden magyar egység továbbjutott. Köztük volt C-1 200 méteren a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán is, aki a milánói világbajnokságon ezen a távon elért hetedik helyével olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak. Az utazás célja a körülmények feltérképezése, a pálya megismerése volt, így szezon végén az eredmények most másodlagosak voltak.

Azért azt nem bánnánk, ha jövőre, élesben is így kezdenénk, hiszen a világbajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta női kajakpáros aranyérmes lett 500 méteren. A kettős végig vezetve nyerte meg a döntőt, több mint öt tizeddel megelőzve a rivális németeket és az oroszokat.

- Jól elrajtoltunk és az utolsó száz méter az már igencsak fájt, mert messze vagyunk attól a csúcsformától, amit két hete produkáltunk a vb-n. De jó volt! - mondta Kozák Danuta.

A magyar válogatott a szombati döntők során még két ezüstérmet is begyűjtött Kárász Anna, valamint a Tótka Sándor, Molnár Péter kajak kettős állhatott fel a dobogó második fokára. Hajdu Jonatán pedig ötödik helyen végzett a fináléban, ami a tizenkilenc esztendős fiatalembertől dicséretes teljesítmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!