Gazdaság

2015.09.07. 10:09

Megfordult a trend – érdemes szerdáig tankolni

Öt forinttal drágul a benzin és nyolc forinttal kerül többe a gázolaj szerdától. Többheti áresés után fordult meg a trend és drágulnak az üzemanyagok.

Bakos Ágnes

A benzin 347 forintra, a gázolaj 352 forintra drágul – literenként, országos átlagban, szerdától. Ezek a várható kiskereskedelmi árak, amelyekben nagyok a különbségek országszerte, sőt csak Vas megyén belül is.

24 forint a különbség a legdrágább és a legolcsóbb benzin között a megyében: Celldömölkön 333 forintért, Szentgotthárdon 357 forintért mérik a 95-öst. Szombathelyen 336 és 344 forintért is tankolhatunk benzint. Ezekhez az árakhoz kell számolni szerdától a plusz öt forintot.

A dízelnél is érdemes megnézni, hol tankolunk a megyében: Sárváron a legolcsóbb a gázolaj, 328 forint egy liter. A legdrágább vasi kút Rábafüzesen van, a holtankoljak.hu adatbázisa szerint ott 347 forint egy liter dízel. Szombathelyen 330 és 343 forintért is adnak gázolajat a szerdai nyolc forintos áremelés előtt.

Az előzetes szakértői várakozásoknak megfelel a szerdai áremelés, hiszen a múlt héten hét százalékkal emelkedett a benzin és nyolc százalékkal a gázolaj ára a mediterrán piacon, miközben 1,2 százalékkal gyengült a forint a dollárhoz viszonyítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!