Sport

2015.09.10. 12:44

ZTE KK: Govens marad

Zalaegerszeg - Több szempontból is érdekes felkészülési mérkőzésen jutott túl a Zalakerámia-ZTE KK kosárlabda csapata. Egyfelől ritka edzőmeccsen szinte a bajnoki nézőszám, másrészt biztató, hogy egy alig összeállt keretű csapat megszorongatta a bajnok Szolnokot, még akkor is, ha a vendégektől voltak hiányzók.

Kerkai Attila

Kezdjük a legfrissebb információval, vagyis Darrin Govens a ZTE KK játékosa lesz. Az amerikai fiú szerződésében volt egy opció, hogy szeptember 10-ig a klub dönthet a sorsáról, ám ez megtörtént a csütörtökön délelőtt.

- Bencze Tamás jelezte felém, hogy a szakmai stábot ezen a három edzőmérkőzésen meggyőzte Govens, hogy hasznára lesz a csapatnak, így véglegesítettük a szerződését. A többi légiós esetében nincs ilyen pont a szerződésükben, vagyis most kijelenthetjük, hogy véglegessé vált a Zalakerámia-ZTE KK kerete a következő szezonra - mondta el kérdésünkre Stárics Kornél ügyvezető.

Aki arról is tájékoztatta lapunkat, hogy megváltozott a keddi, ZTE KK Sopron újabb felkészülési mérkőzés időpontja. Méghozzá úgy, hogy fél órával később, vagyis kedden 18.30 órakor kezdődik és a klub vezetője azt is elmondta: az a találkozó már nem lesz ingyenes, hanem egy jelképes összeget fizetniük kell majd a nézőknek a belépéskor.

Ám visszatérve szerda esti, Szolnok elleni találkozóra. Éppenséggel kedvcsinálónak remek alkalmat jelentett kosármeccsre járáshoz, ugyanis Bencze Tamás csapata a bajnoki címvédő ellen remekül helytállt. Az új fiúk jól mutatkoztak be, s az, hogy becslésünk szeriont hétszázan foglaltak helyet a lelátókon, ez még a szolnokiakat is meglepte és persze a zalai csapat tagjait is. Ez alól Bencze Tamás sem volt kivétel.

- Számítottam rá, hogy sokan jönnek majd ki a csarnokba, de bevallom, arra nem, hogy ennyien - jegyezte meg a találkozó másnapján. - Öröm volt ezt látni, de azt hiszem mi is tettünk érte, hogy tényleg jó hangulatban teljen ez a mérkőzés. Erős ellenféllel szemben le tudtuk mérni, mire vagyunk képesek. Számomra mégis az volt a legfontosabb, hogy látszott, hol akarjuk támadni a Szolnokot és nem ad hoc jellegű volt a játékunk.

Az, hogy elégedett volt a szakvezető érthető, hiszen csak a hosszabbításban csikarta ki a győzelmet (79-71) a Tisza-parti csapat.

- Az én szempontjaimnak megfelelt ez a találkozó, melyen reális eredmény született, még úgy is, hogy a rendes játékidőben mi is eldönthettük volna a mérkőzést - jegyezte még meg Bencze Tamás. - Ami szerdán benne volt a csapatban, az maximálisan kijött, és ez volt a cél. A pozitívumok mellett a láttuk a hibákat is, de ez is fontos, hiszen ezekből tanulunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!