Lóerő

2015.09.10. 13:19

Kiss Norbert nagy sikere

Kiss Norbi vasárnap is ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta: kétszer állhatott fel a dobogóra a Kamion EB és Fesztivál versenyhétvégéjén a Hungaroringen.

Szabó Zoltán

A múlt héten az előkészületekről és a várakozásokról írtunk. Most már elmondhatjuk, hogy a magyar címvédő szinte karnyújtásnyira került a 2015-ös Európa-bajnoki címhez.„Elmondani nem tudom, hogy mennyire boldog vagyok, minden a terv szerint alakult. Nagyon örülök, hogy ennyien kilátogattak a Hungaroringre, hogy szurkoljanak nekem, óriási dopping volt ez számomra. Annak ellenére, hogy a mai első futamot félbe kellett szakítani, mert kigyulladt Lacko kamionja, minden gördülékenyen ment és még a nap is kisütött. A pole pozíciót megszerezve sikerült bebiztosítanom az első helyet, a külső ívre szorítottam Hahn-t és végig ott tartottam. A második futam már sokkal izgalmasan alakult, a Hungaroringen kifejezetten nehéz előzni, próbáltam a kanyarokra koncentrálni, ahol támadhatóbbak a vetélytársak. Végül a csata a vártnál is jobban alakult, a nyolcadik helyről előre küzdöttem magam a másodikra, így összességében a hétvége alatt minden futam végén a dobogóról integethettem a hazai közönségnek. Bámulatos érzés volt több mint 30 ezer ember előtt vezetni ezeket a 1200 lóerős monstrumokat. Az osztrák futam után ez a második legeredményesebb hétvége számomra az idényben. Szívből köszönöm mindenkinek, hogy ez a verseny létrejöhetett” – értékelte a versenyhétvégét Kiss Norbi, címvédő, aki már szinte a zsebében érezheti az újabb Európa-bajnoki címet.

A győztes Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéjének első futama utáni eredményhirdetésen a mogyoródi Hungaroringen 2015. szeptember 5-én. MTI Fotó: Marjai János

A kétnapos fesztivál a futamokon túl is igazán nagyot szólt, vasárnap is igazi programkavalkád várta a családosokat és a fiatalokat egyaránt. A versenyzők drift bemutatókkal nyűgözték le a közönséget a futamok szünetében, de volt kamionos gyorsulás és a verseny egész ideje alatt testközelből is megtekinthették a nézők az 5 tonnás gépcsodákat. A gyermekek remekül szórakoztak a Tropicarium, az Állatkert és a Csodák Palotája kitelepülésein, így valóban mindenki megtalálta a számára legkedveltebb elfoglaltságot. A 25 év után újra hazánkba érkező Kamion EB és Fesztivál minden tekintetben túlszárnyalta a várakozásokat. Az évad legizgalmasabb futamai és fantasztikus hangulat jellemezte a versenyhétvégét. Kiss Norbi jelenleg 119 ponttal vezet Hahn előtt, Lacko lemaradása már 120 pont. Folytatás két hét múlva, Zolderben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!