Életmód

2015.09.10. 15:27

90 évesen is aktív életet él

Pápa – Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte otthonában Szalay Istvánnét Áldozó Tamás polgármester.

Polgár Bettina

Szalay Istvánné, leánykori nevén Tremmer Mária családja körében ünnepelte 90. születésnapját. A jeles alkalomból emléklappal és virágcsokorral köszöntötte otthonában az idős hölgyet a város első embere is. Tremmer Mária 1925. szeptember negyedikén született Pápán, átélte a második világháborút, az ’56-os forradalmat, a rendszerváltást. Szüleivel és hét testvérével a Bozótrét utcában éltek. 16 éves korában már munkába állt a Perutz Textilgyárban, ahol csaknem 40 esztendőn keresztül fonalkészítőként dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig. Meghatározó élmény volt számára, amikor a ’70-es évek derekán több hónapot tölthetett el öccsénél az Amerikai Egyesült Államokban, New Jersey-ben.

– Édesanyám elvált asszonyként nevelt fel engem, emellett pedig rengeteget segített a szüleinek és a testvéreinek. Egész életét áthatotta ez a nagyfokú segítő szándék, és az emberek szeretete – hangsúlyozta Mária néni lánya, Sinkó Istvánné. Szalay Istvánné jelenleg otthonában tölti mindenapjait, melyek jó egészségi állapotának köszönhetően tevékenyen telnek. Szívesen néz televíziót, rendszeresen olvas, és a házimunkákat is önállóan végzi el. Emellett az idős hölgy gyakran látogatja meg családját: egyetlen lányát, két unokáját és két dédunokáját, akikkel mindig nagy öröm az együtt eltöltött idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!