Sport

2015.09.11. 18:49

Laza ellenfél jön: cél a győzelem, de vigyázni kell a veretlen Balmazzal

Zalaegerszeg - Kéthetes szünetet követően folytatódik az NB II-es labdarúgó bajnokság és a ZTE FC újra itthon játszik. Méghozzá vasárnap, amikor 18 órától televíziós mérkőzésen a Balmazújvárost fogadja Csank János együttese.

Kerkai Attila

A 6. forduló következik és az elmúlt két hétben a zalai szimpatizánsoknak jó volt a tabellára néznie, hiszen a ZTE FC a Vácon elért győzelmével felkapaszkodott a dobogóra. Ahhoz, hogy a kék-fehérek megőrizzék pozíciójukat a legbiztosabb, ha újra győznek... Csank Jánost, a ZTE FC vezetőedzőjét a soron következő feladat előtt először arról kérdeztük: jól jött-e számukra a szünet, vagy inkább maradtak volna a bajnoki ritmusban?

- A tervek szerint edzettünk, de voltak keményebb edzések is, ám alapvetően a játékosság dominált a tréningenken ebben az időszakban - válaszolta a szakvezető. - Hogy jól jött-e a szünet, ezzel a kérdéssel, bevallom, nem foglalkozom, egyszerűen azért, mert ez van... Alapvetően nem örültem neki és a szurkolóknak sem jó, hiszen éppenséggel ők is kiesnek a ritmusból. A válogatottak Eb-selejtezői miatt az élvonalbeli bajnokságok szüneteltek, de hogy az NB II-ben miért nem lehetett játszani, nem értem.

Mindenesetre a ZTE FC felkapott csapat lett az utóbbi időszakban, hiszen mint megírtuk, a következő bajnoki találkozóra is képernyőre kerül jövő vasárnap, amikor Siófokon szerepel. Csank Jánosnak erről is volt véleménye.

- Nem értem, miért a mi találkozónk lesz képernyőn, hiszen a következő fordulóban rendeznek egy Mezőkövesd Gyirmót találkozót is a jelenlegi első és második között. Én például azt közvetítettem volna - hallottuk tőle. - A harmadik meccsünk lesz a képernyőn, aminek nem teljesen örülök, mert egyrészt ellenszenvet szülhet velünk szemben, hogy miért mindig a mi meccsünk következik, másrészt a riválisok is alaposabban feltérképezhetnek bennünket.

Előbb viszont következik a Balmazújváros most vasárnap, egy olyan ellenfél, amely ugyan hetedik a tabellán, ám még veretlen. A Balmaz mérlege eddig két győzelem és három döntetlen.

- Olyan meccs következik, melyen mi vagyunk az esélyesebbek, de a Balmazújváros jó sorozatot produkált eddig és ellenünk abszolút felszabadult lehet- jellemezte az alapfelállást Csank János. - Nem lesz nyomás az ellenfélen, bátran kezdeményezhet. Nyerni mindig nehéz, nekünk viszont most kellene... Fontos találkozó lesz, hiszen ezenkívül már csak egyszer játszunk itthon a hazai közönség előtt, és ezek a találkozók mindig fontosabbak a nézők szempontjából.

Babati Benjamin sérülése már a múlté és Króner Martin is edz, de vele kapcsolatban a szakvezető elmondta: a fiatal védő sajnos sokat kihagyott. Bokasérülése után egy gyulladt fog miatt is pihenőre kényszerült, ami nem hiányzott neki. Patvaros Zsolt szintén edzett már, de ő sem teljesen bevethető még.

A ZTE FC vasárnap a tervek szerint ebben az összeállításban kezd: Szappanos Simonfalvi, Gyagya, Forgács, Fodor Szakály, Nagy T., Bedi Városi, Daru, Babati.

Az NB II 6. fordulójának további találkozói. Szombat: Soroksár Siófok 16.30, Kisvárda Ajka 16.30, Szeged Szigetszentmiklós 16.30, Sopron Vác 16.30, Budaörs Gyirmót 16.30, Csákvár Mezőkövesd 19.00, Szolnok Dunaújváros 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!